Annonse

Kritikk mot Spellemannsprisen på radio

19.04.2022 - Kyrre Dahl

Flere artister er irriterte over at mange av Spellemannsprisene kun deles ut på radio. Også prisvinner mener dette blir feil.

Sven Ole Engelsvold. Foto: NRK

Først gikk Marthe Valle ut på Facebook med kritikk mot at flertallet av Spellemannprisene deles ut utenom selve den direktesendte prisseremonien på TV. Hun var selv nominert i vise og visepopkategorien og har ingenting i mot å ikke vinne, men irriterer seg over at hun måtte høre det på radioen.

I etterkant har også prisvinner Tønes uttrykt støtte til Valle. Han skriver følgende på Facebook:

– Dokke måtte høyra på radio at eg fekk prisen på «Trafikk og Musikk»! Det blei fryktelig feil, alle sko våre i ein stor sal, litt nervøse og spente, fint pynta på ein stor fest for musikken. Beklage og respekt! lyder det fra Tønes, ifølge Kulturplot.no.

De forteller at bare åtte av priskategoriene deles ut med publikum i salen på Sentralen i Oslo, mens de øvrige av de totalt 28 prisene deles ut i forkant denne uken i ulike settinger, noe NRK begynte med under koronapandemien.

Tønes fikk beskjed om å møte opp i resepsjonen i NRK Rogaland og trodde han skulle være med i et program om de visenominerte, skriver Kulturplot.

Pressekontakt Simen Idsøe Eidsvåg i Spellemann sier til NRK at han forstår at utdelingen kan gjøre noe med nominasjonsopplevelsen.

Les mer om dette i Kulturplot.no Ekstern lenke

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse