Annonse

Lytt til mysterier fra Norge

29.03.2022 - Kyrre Dahl

Tirsdag 5. april er det premiere på en helt ny podkast i appen NRK Radio. I «Mysterier fra Norge» prøver NRK å løse mysterier fra hele landet.


Foto: NRK

Temaene blir mange og varierte. Stemmer for eksempel historien om bjørnen som spiste mennesker levende på Nordmøre? Er det en munk som går igjen i verdens nordligste gotiske katedral Nidarosdomen? Og hvorfor tror folk at en UFO har landet på Espevær?

– Jeg elsker mysterier, og Norge er stappfullt av dem. Det har vært kjempespennende å få gjøre et dypdykk i disse historiene, og prøve å skjønne hva som har skjedd. Vi har vært ute på idylliske øyer i havgapet, nede i støvete gravkamre og inne i dype skoger. Det er en ære å kunne få dele disse fortellingene, forteller Kristi Hoel, programleder i podkasten.


Kristi Hoel - Foto: Vegard Blakstad, NRK

Podkasten består av åtte episoder totalt. De to første episodene blir tilgjengelige i appen NRK Radio tirsdag 5. april. Deretter blir det ukentlig publisering av ny episode. Podkasten er produsert av NRK Tyholt i samarbeid med NRKs distriktskontorer.

– Journalister fra distriktskontorene har gjort en kjempejobb med å grave i historier fra hele Norge. Vi har nå gått åtte mysterier fra ulike deler av landet i sømmene, men vi vet at det finnes veldig mange flere der ute! Kjenner du til en spesiell historie, eller har opplevd noe veldig mystisk, så vil vi gjerne høre fra deg. Kanskje det er nettopp mysteriet ditt vi skal forsøke å oppklare neste gang, sier Line Gevelt Andersen, programsjef i NRK.

  • Mer om: NRK Radio - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse