Annonse

Unge hører dobbelt så mye podkast

28.03.2022 - Kyrre Dahl

Andelen danske unge som hører på podkast ukentlig er mer enn fordoblet på fem år, viser ny undersøkelse. Det er ikke like positivt for lineær radio.


Illustrasjon

Det er DR Medieforsking som kommer med ferske tall om lytting på podkast blant unge i Danmark. I 2017 var det cirka hver femte i aldersgruppen 15 til 24 år som hørte på podkast ukentlig. Fem år senere er det tallet nærmere en av to. Helt presist har det steget fra 22 til 46 prosent.

Bare 12 % av de mellom 15 og 24 år hører på det danskene kaller taleradio, eller lineær radio, i løpet av en uke. Dette tallet er uforandret fra 2017. 16-17 % hører aldri på radio, ifølge Danmarks Radio.

Medieforsker Peter Niegel er ansvarlig for rapporten og forklarer trenden slik: - Der har været en helt utrolig virkelyst på podcastområdet. Ud over at DR har produceret flere podcast i perioden, er det også skudt op med små, uafhængige selskaber, der producerer podcast.

Det er grunn til å tro at det er lignende utvikling i Norge. 17 % av befolkningen hører på podkast daglig, ifølge tall fra NRK. De unge er klart i flertall blant podkastlytterne i Norge.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse