Annonse

Flytter flere podkaster til PodMe

24.03.2022 - Kyrre Dahl

I løpet av de to kommende ukene flytter Aftenposten, VG, Bergens Tidende og E24 enda flere av sine podkaster til PodMe.


Foto: Schibsted

Sett bort fra publisering for abonnenter i mediehusenes egne apper, distribuerer PodMe allerede 26 av mediehusenes podkaster. Nå styrkes PodMe-katalogen med ytterligere syv podkaster. Giæver og gjengen og Aftenpodden er blant titlene som blir å finne eksklusivt hos PodMe i tiden fremover, går det fram av en pressemelding.

- Dette har vi gledet oss lenge til! Podkastene som vi nå er så heldige å kunne tilby eksklusivt hos PodMe representerer et stort løft for innholdstilbudet vårt. Vi har frem til nå lagt mye fokus på vår satsing på humor og underholdning, men vil fremover også kunne tilby noen av Norges største podkaster innenfor aktualitet. Dette markerer startskuddet for en mye bredere satsing på lydjournalistikk i samarbeid med Schibsteds mediehus, sier Kristin Ward Heimdal, norgessjef i PodMe.

Blant de ferskeste PodMe-tilskuddene finnes Giæver og gjengen og Aftenpodden, som begge er blant Norges mest poulære aktualitetspodkaster.

- Nå er det duket for en veldig sterk journalistisk lydsatsing i VG, med flere spennende dokumentarer og nye redaksjonelle podkaster for abonnenter i tiden fremover. Og Giæver og gjengens trofaste lyttere kan glede seg over tilgang på masse godt podkastinnhold fra både VG og andre redaksjoner, i tillegg til Norges beste underholdning på lyd, sier Helle Skjervold, leder for VGs aktualitetspodkaster.

Giæver og gjengen er VGs lengstlevende aktualitetspodkast og publiserte nylig sin 1000. episode. Gjennom syv år har Anders Giæver og resten av VGs kommentatorer daglig analysert nyhetsbildet og opparbeidet seg en stor følgerskare. Utenom fredagsepisodene, som publiseres på alle plattformer, blir podkasten tilgjengelig for abonnenter av VG+ og PodMe i tiden fremover.

- De beste tingene i livet er gratis. Men journalistikk koster penger, sier Anders Giæver om overgangen til eksklusiv publisering av podkasten.

Et annet flaggskip som er med på flyttelasset er Aftenpodden, Aftenpostens ukentlige podkast om politikk og det som ellers måtte interessere de fire faste programlederne Trine Eilertsen, Lars Glomnes, Kjetil Alstadheim og Sarah Sørheim. Siden lansering i 2015 har de laget mer enn 400 episoder. I tillegg til å ha opparbeidet seg mange loyale lyttere har Aftenpodden også hatt suksess som livekonsept, og har blant annet solgt ut Rockefeller og Sentrum Scene i Oslo, samt turnert i hele Norge. Utenom en åpent publisert episode i måneden vil Aftenpodden fremover finnes i Aftenpostens app for avisens nettabonnenter og hos PodMe.

- For Aftenposten er dette en mulighet for å bygge flere og mer ressurskrevende lytteropplevelser, som vi vet at lesere og lyttere ønsker seg. Mange husker 22. juli-satsingen vår, "Noen å hate". Denne satsingen gir oss mulighet til å lage mer høykvalitetspodkast. Og vi i Norges største politikkpodkast, Aftenpodden, håper at så mange som mulig av våre fantastiske lyttere tar turen inn i Podme-universet sammen med oss, forteller Trine Eilertsen, sjefredaktør i Aftenposten.

I tillegg til Giæver og gjengen og Aftenpodden to flyttes Aftenpodden USA (Aftenposten), Foreldrekoden (Aftenposten), Ballspark (Bergens Tidende) og Nokon må gå (Bergens Tidende) samt Voksenpoeng (E24) som bytter navn til Toppmøtet. Stavanger Aftenblad har allerede flyttet over sportspodkasten Studio A og det samme skjer med lokalfotballpodkasten Mååål! fra sesongstart i breddefotballen.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse