Annonse

Danmark lyser ut FM-konsesjon

18.03.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Danske mediemyndigheter har lyst ut muligheten til å søke på den riksdekkende FM-konsesjon som Nova FM har sittet på siden 2008.


Konsesjonen som kalles FM5 lyses ut for perioden 20. november 2022 til 19. november 2030. Hvem som får konsesjonen vil bli avgjort ved hjelp av flere kriterier, som økonomiske forutsetninger, erfaring og planer for digital distribusjon.

Det er Bauer Media som i dag har konsesjonen med Nova FM, som overtok FM5 i 2008 etter TV-kanalen TV2. Konsesjonen ble fornyet i 2014, da i konkurransen med MTG, nå NENT Group, skriver radionytt.se.

Det er listet opp flere innholdskrav, blant annet må det sendes minst 400 timer nyhetssendinger hvert år, på dagtid. Radiokanalen må ha både korte nyhetsbulletiner og lengre aktualitets-sendinger, samtidig må hele landet dekkes redaksjonelt.

Det blir ingen årlig konsesjonsavgift, men i stedet blir det en avgift på omsetningen, fra 5 % til 15 %. Avgiften øker progressivt med økende omsetning.

De som ønsker å søke på konsesjonen må være relativt kjappe. Søknadsfristen er 20. april og en beslutning om hvem som tildeles FM5 skal offentliggjøres 28. juni, ifølge radionytt.se.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse