Annonse

SR lanserer nyhetspodkast på russisk

16.03.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Sveriges Radio lanserer fra denne uka en daglig nyhetspodkast på russisk om krigen i Ukraina. Innholdet tilbys andre medier i hele Europa.


Björn Löfdahl Foto: Micke Grönberg

- Vi har tatt en redaksjonell beslutning om å forsøke å nå fram med saklig rapportering i et land det saklighet og nøytralitet ikke eksisterer. Det sier Björn Löfdahl, programdirektør for Sveriges Radio i en pressemelding.

Podkasten blir produsert av Radio Sweden på Ekot. Der har man tilgang til all som kommer av nyheter, samtidig som det er en sterk redaksjonell kultur der saklighet og nøytralitet står i fokus.

Podkasten vil være tilgjengelig for alle alle andre medier i Europa via en åpen API som Sveriges Radio alltid har tilbudt andre medier.

- Gjennom å tilby dette til andre redaksjoner via åpen API åpner vi potensielt mange veier til podkasten. Det gjør det vanskeligere å stoppe eller blokkere innholdet, sier Löfdahl.

Sveriges Radio hadde sendinger på russisk på kort og mellombølge men sendingene ble lagt ned i 2010. SR har fått forespørsler om de vil gjenopprette tjenesten, men det er ikke aktuelt.

Vil du vite mer om åpen API fra SR, så kan du lese mer om det her: Öppet API Ekstern lenke

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse