Annonse

Nordmenn vil ha nyheter på radio

09.03.2022 - Kyrre Dahl

PPM-tallene viser en kraftig økning for kanalen NRK Nyheter. I forrige uke var nyhetskanalen landets tredje største radiostasjon.

NRK Nyheter - Foto: NRK

NRK Nyheter er en ren nyhetskanal som stort sett ligger under 3 % daglig oppslutning på lyttertallene fra Nielsen. I uke 8 nærmest doblet tallene seg til 5,5 % i oppslutning og 261 000 daglige lyttere i snitt. Økningen fortsatte uka etter.

I Uke 9 hadde NRK Nyheter et gjennomsnitt på daglige brukere på 319 000. Kanalen hadde en markedsandel på 6,7 % og var dermed landets tredje største radiokanal, ifølge tall fra NRK.

Krigen i Ukraina er bakgrunnen for økningen, sier kanalsjef Eva Midttun Leira: - Når så store og alvorlige hendelser skjer er informasjonsbehovet stort i befolkningen og det behovet har radiolytterne fått dekket gjennom direktesendingen som har gått på NRK Nyheter kanalen hele dagen.

Ida Creed og Hallvard Sandberg - Foto: NRK

Nyhetsavdelingen i NRK la om underveis i pandemien til en felles sending som gikk både på radio og tv, forteller Midttun Leira: - Når det skjer store nyhetshendelser, enten de er planlagte eller plutselige starter de med en felles sending. Det betyr at de beste kildene, alle korrespondentene og reportere kan konsentrere seg om å levere best mulig innhold et sted. Ikke slik det var tidligere; til Dagsnytt, til Alltid Nyheter, til NRK1 eller til nrk.no.

Det er selvfølgelig stoff fra Ukraina på de andre kanalene også, inkludert Dagsnytt hver time. Men den løpende dekningen av krigen skjer på NRK Nyheter. Særlig P2 har mange programmer som behandler krigen og går i dybden og snakker om flere aspekter ved konflikten, historien og mulige løsninger.

- I tillegg har vi i NRK Radio appen laget en hel etasje (mappe) med bakgrunn og analyse fra podkaster og radioprogram, forteller kanalsjefen, som er fornøyd med at lytterne finner det de trenger hos NRK, enten det er på radio eller i app.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse