Annonse

Felles europeisk radio-markering mot krig

03.03.2022 - Kyrre Dahl

Europeiske radiostasjoner går i morgen tidlig sammen i en markering mot krigen i Ukraina. NRK deltar med flere kanaler.

John Lennon recording "Give Peace a Chance" - Foto: Wikipedia, Roy Kerwood

Det er den tyske radiokanalen RBB i Berlin som har tatt iniativ til markeringen, som består i at alle deltagende radiostasjoner spiller den samme sangen samtidig.

Klokka 08.45 i morgen, fredag, vil en rekke europeiske radiostasjoner spille sangen Give Peace A Chance med John Lennon. Fra Tyskland har dette spredd seg til Østerrike, Nederland, Sveits, Spania osv.

Det er NRK som melder dette og de skriver selv at NRK P1, NRK P1+ og NRK P13 alle vil være med og altså spille Give Peace A Chance presis kl. 08.45 i morgen.

Sangen er spilt inn i 1969 og ble i løpet av kort tid en internasjonal fredshymne. Gjennom de amerikanske anti-krigsmarkeringene omkring 1970 ble sangen gjort til hymne, som fredsmarsjene og fredsbevegelsene benyttet seg av.

15. oktober 1969 ble "Give Peace a Chance" sunget unisont av en halv million demonstranter i Washington D.C. i anledning den såkalte «Moratorium-dagen» mot fortsatt krigføring i Vietnam, ifølge Wikipedia.

Sangen ble opprinnelig utgitt under artistnavnet The Plastic Ono Band. Den er skrevet av John Lennon alene og det er han som står som artist på senere utgivelser.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse