Annonse

Radiofilm får premiere på RDE

23.02.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Dokumentarfilmen om den eventyrlige suksessen Z100 får europeisk première på Radiodays Europe i Malmø.


Foto fra Youtube trailer

Z100 er i dag verdensberømt som en suksess på radiohimmelen i New York City, USA. Men, det var ikke alltid slik, faktisk startet de 80-tallet på bunnen av lyttertallene. På den tiden ville ingen artister snakke med dem, blant annet fordi de holdt til in the middle of nowhere i New Jersey.

Programlederne måtte også kjøpe sine egne plater for å ha noe musikk å spille på radioen. Alt dette forandret seg når Scott Shannon overtok som programsjef. I løpet av få år ble Z100 verdens største radiostasjon, med daglige lyttertall i million-klassen.

Det er slik den nye dokumentaren presenterer det som skjedde. Worst to First er regissert av den prisvinnende filmskaperen Mitchell Stuart og inneholder mange klipp fra radiostudioene til Z100 på 80-tallet og intervjuer med de involverte.

Filmen får europeisk première søndag 15. mai på Malmömässan i Sverige, under årets store radiokonferanse Radiodays Europe. Spesielt inviterte gjester vil være tilstede for å svare på spørsmål etter filmen.

Av andre punkter på programmet kan vi nevne at Kajsa Norell fra Sveriges Radio skal fortelle om bruk av AI ( kunstig intelligens ) i radio og lydtjenester. Kajsa Norell beskrives som: "Manager of podcast curation for the Swedish Radio audio app". Hun leder dermed et team med redaktører, produsenter og analysekonsulenter. Norell har bl.a. bakgrunn som undersøkende journalist for radio og podkast.

Den prisvinnende morgenverten på Capital FM gjennom mange år, Stephanie Hirst, kommer også til Malmø i mai for å fortelle om kunsten å presentere musikkradio. Hun er en av de største radiostjernene i Storbritannia om dagen. Stephanie Hirst har vunnet mer enn 15 priser og har de seneste 11 årene ledet frokostshowet på Capital FM, en av de ledende radiokjedene i landet.

Radiodays Europe 2022 foregår i Malmø, Sverige fra 15. til 17. mai og det er ventet foredragsholdere fra flere land, blant annet navn fra Norden. Blant disse finner vi Yagmur Özberkan og Susani Mahadura, som er to kjente navn i den finske radiobransjen. De har en svært populær podkast, som har vunnet priser og som du kan få høre mer om på den store radiokonferansen.

Klar for Radiodays Europe er også Babak Vakili fra Danmark. Han er kjent som podkast-produsent og skribent og er ikke redd for å ta opp vanskelige emner. Et annet navn som er spikret er Matti Kajander fra drama-avdelingen i YLE. Han er ansvarlig for programmering, utvikling og produksjonen av finsk-språklig radioteater.

  • Les mer om konferansen på: radiodayseurope.com Ekstern lenke

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse