Annonse

Nesten alle biler kommer med DAB

21.02.2022 - Kyrre Dahl

95 % av alle nye biler i Europa kommer nå med DAB-radio ferdig installert. I Norge er tallet enda høyere.


Grafikk: World DAB

I 2021 var det DAB-radio installert i 95 % av alle nye biler som ble solgt i Europa. Det viser tall fra WorldDAB. I Norge var det tallet 100 %.

I desember 2020 trådte en ny lov i EU i kraft, EECC, som pålegger alle bilprodusenter å tilby digital kringkastings-mottaker i alle nye biler, i praksis DAB.

Det er grunn til å tro at også alle biler kommer med FM-radio, ettersom Norge fortsatt er det eneste landet som har gjennomført en slukking av rikskanalene på FM.

En fersk undersøkelse fra Edison Research viser at 90 % av de spurte mener at en mottaker for kringkastet radio bør være standard i alle biler, skriver WorldDAB i en pressemelding.

Ikke uventet ligger Norge helt på toppen av lista sammen med Italia, der absolutt alle nye biler kommer med DAB/DAB+. I Sveits var det 99 % av de nye bilene som hadde DAB, mens det var 98 % i Storbritannia.

DAB er godt utviklet i land som Sveits og Storbritannia, men det er lite å høre på DAB i land som Spania og Polen. Det kan være forklaringen på at bare 91 % og 92 % av de nye bilene der hadde DAB-radio, til tross for lovgivningen.

  • Mer om: Utenriks - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse