Annonse

En milliard avspillinger på Acast

14.02.2022 - Kyrre Dahl

Gode tall fra podkastplattformen Acast. I fjerde kvartal passerte de 1 milliard avspillinger og omsetningen økte med 40 %.


Logo

Det er penger i podkast. Acast økte sin omsetning til SEK 336,5 millioner i fjerde kvartal, det tilsvarer en netto omsetningsvekst på 40 %, går det fram av kvartalstallene.

Acast gikk likevel med underskudd i fjerde kvartal, med minus SEK 25,3 millioner. Det er dog bedre fjerde kvartal 2020 da underskuddet var på 28,1 millioner kronor.

Antall avspillinger oppgis til 1,091 milliarder i fjerde kvartal 2021 mot 863 millioner i samme kvartal 2020. Antallet podkaster tilgjengelig passerte 40 000 i løpet av kvartalet.

- Vår starka tillväxt till trots är det vår bedömning att vi har gott om utrymme att fortsätta växa. Inte minst gäller det Nordamerika. I USA, som är den enskilt största marknaden i Nordamerika, har vi under 2021 vuxit med 60%. Det skriver Acast i en pressemelding.

Acast har primært en modell der podkastene finansieres med reklame, men de har også lansert betaversjonen av en betalingstjeneste, Acast+, der abonnentene mot betaling kan få tilgang til ekstratjenester. Acast tror dette blir et viktig supplement til annonseinntekter.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse