Annonse

Lanserer podkast som bare er søppel

09.02.2022 - Kyrre Dahl

Martin Lepperød, Jonis Josef og Henrik Farley er endelig tilbake. Podkasten «Dynga» har premiere onsdag 16. februar i appen NRK Radio.

Martin Lepperød, Jonis Josef og Henrik Farley - FOTO: KIM ERLANDSEN / NRK

Den populære radiotrioen hadde sin siste innspilling av radioprogrammet «Karakter» i fjor høst. Allerede da hintet de om at det ikke var det siste vi fikk høre av dem sammen på P3.

Nå er ventetiden snart over. Onsdag 16. februar er det premiere på den helt nye podkasten «Dynga» i appen NRK Radio, går det fram av en pressemelding.

– Dette er podkasten for alle søplemennesker der ute, hvor de tre mest søplete menneskene skal samle flokken igjen. Podkasten skal gi deg muligheten til å flykte fra virkeligheten og være noe du kan kose deg med. Jeg kan love at du ikke kommer til å lære noe nytt, men forhåpentligvis bli underholdt. Jeg tror faktisk at det er sannsynlig at du blir dummere av å høre på, sier Martin Lepperød.

Ifølge programlederen er det en naturlig forklaring bak podkastens navn. – Vi hadde faktisk mange navn på blokka, men sjefene i NRK syntes de var for dumme. Så kom vi til å snakke om at vi tre er noen søplegutter, så da var det like greit å kalle podkasten for «Dynga», sier Martin.

«Dynga» er podkasten for deg som vil designe din egen podkast. Hver episode vil bestå av to deler. Halvparten av søpla er det Martin, Jonis og Henrik som tar seg av, mens det resterende innholdet er det du som hører på som bestemmer.

Målet er å gi unge gutter og jenter en pause fra korona, klimakrise og alvoret i livet. Lytterne skal få være det fjerde «medlemmet» i gjengen, og forhåpentligvis skjønne at livet ikke er så alvorlig. Podkasten vil ha ny episode i appen NRK Radio hver onsdag fra og med 16. februar.

– Jeg gleder meg helt sykt til å lage ny podkast med Jonis og Henrik. Det er en stund siden «Karakter» var ferdig, så nå er det veldig stas å starte på et nytt prosjekt med gutta. Lytterne vi hadde var jo klin gærne, så vi håper at de blir med oss videre. Og at vi selvfølgelig får oss noen nye venner, forteller Martin.

De tre gutta har på kort tid blitt noen av NRKs mest populære radio- og podkastprofiler. Adiele Helen Krüger Arukwe, redaksjonsleder i NRK P3, har god tro på at den nye podkasten blir tatt godt imot av målgruppen.

– De som er glade i humor på podkast har mye å glede seg til. Det er snakk om tre av Norges morsomste komikere, så dette kan ikke bli annet enn bra. Det blir både drøyt, gøy og sårbart når Martin, Jonis og Henrik setter seg bak mikrofonene. De som kjenner dem fra podkasten «Karakter» og andre humorprosjekter kan vente seg alt de elsker fra disse gutta, og enda litt til. Det kommer overraskelser både lydmessig og visuelt, forteller hun.

– Vi i P3 er veldig begeistra for Martin, Jonis og Henrik, og det vet vi at en svær gjeng av lytterne er også. Denne gangen har vennegjengen vært ekstra opptatt av å la publikum styre retninga til podkastepisodene, og vi digger det potensialet. Det premisset kan jo bli veldig gøy, sier Ida Jevne, redaksjonssjef for radio og podkast i NRK P3.

  • Mer om: NRK - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse