Annonse

Har vært uten radio i tre uker

07.02.2022 - Kyrre Dahl

Ekstremværet Gyda gikk hardt utover radiosendere. På Borgund i Lærdal er DAB fortsatt ikke tilbake, tre uker etter uværet.


Montering av en DAB-sender - Foto: Radio Nordkapp

De som bor og kjører bil i nærheten av Lærdal har ingen mulighet til å få med seg det som skjer på radio og kan gå glipp av viktig informasjon om fjellovergangene.

Ifølge Sogn Avis har DAB-senderen på Borgund vært ute av drift siden 14. januar på grunn av ekstremværet Gyda. Senderen står på fjellet Bringe, 1616 meter over havet.

- No har me hatt ein månad med ganske dårleg føre over fjellet, og dei som sit og ventar på kolonne får ikkje inn radioen, sier Lars Nesse. Herfra kan man kjøre opp til både Hemsedalsfjellet og Filefjell. På begge fjelloverganger kan det være kolonnekjøring eller stengt når det er dårlig vær.

- Det er frustrerande å ikkje ha ha DAB-radio i huset i det heile. Eg saknar distriktssendingane, P4 – ja fleire kanalar. Det blir tomt når radioen på kjøkenet ikkje fungerer, sier Halvard Lunden til Sogn Avis.

Informasjonssjef i Telenor, Magnus Line, forklarer til lokalavisa at de har gjort flere forsøk på å rette feilen, men at dårlig vær er en stor utfordring. De var oppe 25. januar og rettet på en feil, men det viste seg å være flere feil som måtte rettes. Eneste måten å komme til senderen på er med helikopter og siden har det ikke vært flyvær, ifølge Line.

Les hele saken i Sogn Avis Ekstern lenke

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse