Annonse

Lær mer om kunstig intelligens på radio

01.02.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Kajsa Norell fra Sveriges Radio skal fortelle om bruk av AI ( kunstig intelligens ) i radio og lydtjenester på Radiodays Europe 2022.


Kajsa Norell - Foto: Radiodays Europe

Kajsa Norell beskrives som: "Manager of podcast curation for the Swedish Radio audio app". Hun leder dermed et team med redaktører, produsenter og analysekonsulenter. Norell har bakgrunn som undersøkende journalist for radio og podkast og har skrevet boken Hallelujah, Brasil.

I fjor representerte hun Sveriges Radio under JournalismAI Collab Challenge som resulterte i Pick n’ Mix Podcast Segmenter. Dette er et verktøy som kan søke etter, plukke ut og sette sammen små biter av podkaster til en helt ny spilleliste eller tidslinje. Dette får du trolig høre mye mer om på Radiodays Europe i mai.

Den prisvinnende morgenverten på Capital FM gjennom mange år, Stephanie Hirst, kommer også til Malmø i mai for å fortelle om kunsten å presentere musikkradio. Hun er en av de største radiostjernene i Storbritannia om dagen. Stephanie Hirst har vunnet mer enn 15 priser og har de seneste 11 årene ledet frokostshowet på Capital FM, en av de ledende radiokjedene i landet.

Hun har 25 års erfaring med radio, både fra BBC og kommersiell radio og hun har ledet flere TV-show. Hirst startet sin karriere som 12-åring i Radio Aire i Leeds og fikk et fast show da hun var 16. Hun beskriver radio som eneste første kjærlighet.

Radiodays Europe 2022 foregår i Malmø, Sverige fra 15. til 17. mai og det er ventet foredragsholdere fra flere land, blant annet navn fra Norden. Blant disse finner vi Yagmur Özberkan og Susani Mahadura, som er to kjente navn i den finske radiobransjen. De har en svært populær podkast, som har vunnet priser og som du kan få høre mer om på den store radiokonferansen.

Klar for Radiodays Europe er også Babak Vakili fra Danmark. Han er kjent som podkast-produsent og skribent og er ikke redd for å ta opp vanskelige emner. Et annet navn som er spikret er Matti Kajander fra drama-avdelingen i YLE. Han er ansvarlig for programmering, utvikling og produksjonen av finsk-språklig radioteater.

  • Les mer om konferansen på: radiodayseurope.com Ekstern lenke

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse