Annonse

Lager film om eventyret Z100

27.01.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Snart kommer en dokumentarfilm som trolig vil interessere mange radiofolk. From Worst To First er historien om Z100 i New York med spesielt fokus på programmeringen. SE TRAILER NEDENFOR


Foto fra Youtube trailer

Z100 er i dag verdensberømt som en suksess på radiohimmelen i New York City, USA. Men, det var ikke alltid slik, faktisk startet de 80-tallet på bunnen av lyttertallene. På den tiden ville ingen artister snakke med dem, blant annet fordi de holdt til in the middle of nowhere i New Jersey.

Programlederne måtte også kjøpe sine egne plater for å ha noe musikk å spille på radioen. Alt dette forandret seg når Scott Shannon overtok som programsjef. I løpet av få år ble Z100 verdens største radiostasjon, med daglige lyttertall i million-klassen.

Det er slik den nye dokumentaren presenterer det som skjedde. Worst to First er regissert av den prisvinnende filmskaperen Mitchell Stuart og inneholder mange klipp fra radiostudioene til Z100 på 80-tallet og intervjuer med de involverte.

Men, dokumentaren har også med seg mange kjente artister og musikkprodusenter som Joan Jett, Clive Davies, Nile Rodgers og Jon Bon Jovi. Alle vil fortelle om sitt personlige forhold til denne legendariske musikkstasjonen.

Elvis Duran, som selv har jobbet i Z100 gjennom mange år, er produsent for dokumentaren som blir tilgjengelig på streaming i USA fra 11. februar. Det er foreløpig ukjent hvor eller om den blir tilgjengelig i Norge.

Den offisielle traileren ser du her:

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse