Annonse

Global får kjøpe mer av Iheart Media

07.01.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Den britiske radiogiganten Global kan kjøpe seg opp i den amerikanske radiogiganten iHeartMedia, har amerikanske myndigheter bestemt.


FCC, som er det amerikanske tilsynet for radio og annen kommunikasjon, har gitt Global Media & Entertainment Investments forhåndstillatelse til å kjøpe 14,99 av aksjene i iHeartMedia.

iHeartMedia, tidligere Clear Channel, er det største radioselskapet i USA og eier mer enn 850 radiostasjoner på FM og AM. De er også store på nettradio og podkast og eier radiostasjoner i flere andre land, som Canada og Australia. De har tidligere vært involvert i Norge, gjennom Radio 1.

Global Media & Entertainment er det største radioselskapet i Europa og er spesielt store i Storbritannia der de driver radiostasjoner som Heart Fm og Capital FM

Global har allerede kjøpt en eierandel på 5 %, men søkte om få kjøpe inntil 49,99 % av aksjene i iHeartMedia. Dette var sistnevnte skeptisk til og mente 9.99 % burde være nok. FCC har landet på en øvre grense på 14,99 %, melder Radio Today.

FCC mener en slik eierandel vil gi iHeart mer fleksibilitet for å tiltrekke seg utenlandske investorer, som kan gjøre selskapet bedre i stand til å lage mer og bedre radio og dermed øke mangfoldet for lytterne.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse