Annonse

Fem podcaster om trading og økonomi

09.12.2021 - Martin Johnsen

 Podcaster fortsetter bare å øke i popularitet i Norge og flere bedrifter satser på mediet. Mens mange gjerne forbinder podcaster med personer som snakker om seg selv eller intervjuer kjendiser om ulike tema, finnes det også mange lærerike alternativ der ute. Her gir vi fem eksempler på informative, norske podcaster som kan lære deg mer om ulike tema innenfor økonomi.


Illustrasjon - Foto: Unsplash

1. Dine Penger – Pengerådet

Pengerådet er Norges største økonomipodcast. I denne podcasten møter du økonom Hallgeir Kvadsheim (fra Luksusfellen) og Andreas Fredriksen fra Dine Penger. Sammen gir de gode råd og konkrete tips på lytterspørsmål om alt fra sparing til fond, handel, boligkjøp med mer. Så langt finnes godt over 500 episoder du kan bla deg gjennom og lytte tilbake på. Selv om de første episodene ikke er helt nye lenger, vil tipsene fortsatt være relevante.

2. Pengesnakk

Dersom du ønsker å lære mer om sparing og hvordan få bedre kontroll over økonomien, er Pengesnakk podcasten for deg. Her snakker Lise Vermelid Kristoffersen alene eller sammen med gjester om tema som omhandler sparing og smart pengebruk. Lise er ingen økonom, men har de siste årene blitt en ganske kjent ekspert innen sparing.

3. Pengepodden

Er du kjent med begrep som shorting, trading av differansekontrakter eller giring? Det finnes et hav av investeringsmuligheter og annet som mange nordmenn ikke kjenner til, som blant annet CFD-trading. Dette samt mange andre begrep og fenomen innen investering og trading kan du lære mer om fra Pengepodden. Dette er en podcast fra Nordnet med mer dyptgående informasjon om økonomiens verden. Hold deg oppdatert på hva som skjer og bruk informasjonen til å lære mer om når – og hvorfor – du skal kjøpe og selge.

4. Økonominyhetene

Dersom du ønsker å holde deg oppdatert på nyheter som omhandler økonomi, men ikke trenger dyptgående og langstrakte forklaring, er podcasten Økonominyhetene fra Finansavisen et godt alternativ. Her får du daglige nyheter i kortformat, normalt opptil 15 minutter totalt, som omhandler både store og små hendelser i verdensøkonomien.

5. Aksjekaffe

En annen norsk podcast som fokuserer på aksjer og relaterte tema er Aksjekaffe med Ida. Hosten Ida er ingen økonom og har ikke lang fartstid innen verden av aksjer, men brenner for å gjøre finansverdenen mindre skummelt ved å vise at alle kan sette i gang med investeringer Dette gjør hun gjennom å ta opp ulike relevante tema hver uke, med hjelp og ekspertise fra fagpersoner.


Illustrasjon - Foto: Unsplash

Hvor kan du lytte til disse podcastene?

De fleste podcaster finnes i dag tilgjengelig via Apple Podcast, Spotify og andre populære strømmetjenester. Mange tilbys helt gratis (med eller uten reklameinnslag), mens andre kun kan lyttes til via abonnement på tjenester som PodMe . I tillegg til de norske eksemplene over, finnes det selvfølgelig mange flere alternativ på engelsk for de som føler seg komfortabel med det. Sjekk da blant annet Freakonomics, Planet Money og EconTalk. 

Ved hjelp av podcaster som omhandler økonomi, kan du enkelt lære mer om alt fra ulike former for trading til sparing og budsjettering. Sett på en podcast mens du kjører, rydder kjøkkenet eller trener og slå to fluer i én smekk med litt læring på siden.

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse