Annonse

Disse fikk pris under P3 Gull 2021

29.11.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Lørdag kveld gikk P3 Gull 2021 av stabelen på NRK. Stig Brenner ble tildelt P3-prisen, Chris Holsten vant publikumsprisene for årets artist og årets låt, mens Jonathan Floyd ble årets nykommer.


Chris Holsten, Stig Brenner og Jonathan Floyd. FOTO: TOM ØVERLIE / NRK

Statsministeren leste også opp juryens begrunnelse: Hamarsingen dukket opp på den norske musikkscenen for over et halvt tiår siden med den skarpladde r&b-perlen Hvis du vil – og resten er pophistorie. Få, eller nærmest ingen, har klart å portrettere begjær, lengsel og eksistensialisme under den norskspråklige r&b-paraplyen så grundig og overbevisende. I krysningspunktet pop, hiphop, elektroniske fibre, og ikke minst med et stort, bankende hjerte for kompromissløs tilnærming til kontemporær r&b, har Stig Brenner befestet posisjonen som en ledestjerne for det norske r&b-toget.

Fra kattemjuke ballader med dybde til høyst dansbare bangers til tunge og hedonistiske hiphop-spor, er Stig Brenner en artist som fryktløst har kastet seg uti et segment som ikke hadde fått fotfeste i Norge før han tok mikrofonen i egne hender. Reisen fra startskuddet Unge Ferrari til hamskiftet Stig Brenner har gitt unge folk på tvers av landet grunner til å gråte, klemme, feste og tenke. Unge Ferrari er nå historie - Stig Brenner har kommet for å bli!

Jonathan Floyd stakk av med prisen som årets nykommer. Jonathan Floyd er en artist og produsent fra Oslo, som slo gjennom med låta «Heartbreaker» sammen med Arif nå i høst. 19-åringen sang seg inn i hjertet til juryen. Prisen ble delt ut av komikerne Martin Beyer Olsen og Henrik Fladseth.

Chris Holsten ble den andre artisten som ble kåret i kategorien årets artist. Kategorien ble innført 2020 for å erstatte den faste prisen årets liveartist, som heller ikke blir delt ut i år på grunn av omstendighetene rundt korona. Kriteriene for kategorien baserer seg på det helhetlige avtrykket artisten har gitt under året som gått. Vinneren ble stemt frem av publikum. Prisen ble delt ut av NRK P3-profilene Nate Kahungru, Arianrhod Engebo og Adelina Ibishi.

  • Mer om: NRK

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse