Annonse

Skandinavisk satsing på podkast

22.11.2021 - Kyrre Dahl

Tre av Nordens ledende podkastselskap slår seg sammen og starter kontor i Norge. Third Ear Studio blir navnet på konsernet.


Logo

De ledende svenske produksjonsselskapene Soundtelling og Just Stories slår seg sammen med danske Third Ear, og danner et norsk datterselskap. Selskapet henter også inn kapital fra Co_Made Shlm AB (Co_Made) og Film og TVselskapet Art & Bob AB.

Third Ear Studio sysselsetter fra start over 30 journalister og produsenter i Norden, med ambisjon om å bli Europas fremste studio for high-end lydfortellinger og skalerbar IP. Satsning er felles initiativ fra eksisterende eiere, og med sammenslåingen avsluttes også den første kapitalrunden ledet av tidligere deleiere, investeringsselskapet Co_Made og film og TVselskapet Art & Bob.

For lytterne innebærer det en økt bredde og tilgang til ambisiøs velprodusert lydinnhold som historisk sett i Norden, bare har vært gjort av public service-kringkastere, går det fram av en pressemelding.

I Sverige og Danmark står skaperne av Third Ear Studio står bak flere av Nordens mest populære podkaster, som “Third Ear Podcast”, “En Mörk Historia”, “Spår”, “The Nobody Zone”, “Uppgång och Fall” og “Kvinnen Med Den Tunge Koffert”.

Det norske datterselskapet skal bygge videre på de svenske og danske suksessoppskriftene. “Vi er allerede i gang med å produsere den norske versjonen av “En Mørk Historie”, og er i utviklingsfasen med et par norske versjoner av de andre podkastene. Og så ser vi selvsagt frem til å produsere lydfortellinger, på tvers av landegrensene med de andre redaksjonen”, sier Lars Kristian Øverland som starter det norske kontoret.

Konsernet ledes av administrerende direktør Martin Johnson og styreleder Carl Fridsjö. Tim Hinman blir Head of International Development. “Når vi konsoliderer bransjens fremste podselskap og IP:n skapes nye muligheter, både for innhold og på forretningssiden. Third Ear Studio kommer til å gi produsentene bedre forutsetninger for å virkeliggjøre de mest interessante historiene”, sier Carl Fridsjö.

Third Ear Studio skal blant annet samarbeide med Apple, Acast og Naudio, for å tilby lytterne eksklusive programmer gjennom abonnementskanaler i Norge, Sverige og Danmark.

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse