Annonse

Radio Loud får skifte navn og eiere

15.11.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Den danske radiokanalen Loud får lov til å bytte både navn og eiere. Det har mediemyndighetene bestemt, til tross for høylytte protester fra andre i bransjen.


Studio - Foto: Radio Loud

Radio Loud er en privat, men ikke-kommersiell kanal som kun sender digitalt. Loud har konsesjon på DAB i hele Danmark og blir finansiert av støtte fra myndighetene, via skatteseddelen. De har derfor også en rekke konsesjonsvilkår de må oppfylle.

Kanalen har fått kjeft fra myndighetene i Danmark fordi de ikke har oppfylt alle sine forpliktelser, samtidig som de er gjort til latter fordi Loud har hatt svært få lyttere. Nå slker det dramatiske endringer.

- Radio- og tv-nævnet godkender ejerskiftet i Kulturradio Danmark A/S på betingelse af, at programtilladelsen overholdes, giver afslag på dispensation fra timenyhedskravet, anviser den primære målgruppe og tager navneskiftet til 24syv til efterretning. Dette kommer fram i en pressemelding.

Med dette eierskiftet vil Berlingske Media AS være hovedaksjonær i Kulturradio Danmark A/S som står bak radiokanalen Loud. Det var også Berlingske som sto bak den nasjonale kanalen Radio 24syv som var en nasjonal snakkekanal på FM, finansiert av statlige midler. Den ble lagt ned i 2019 og nå får Loud navnet Radio 24syv.

- Det afgørende for Radio- og tv-nævnet er, at programtilladelsen bliver overholdt, uanset om ejerforholdene skifter. Det er noget, vi er meget opmærksomme på, og som vi kommer til at følge særdeles tæt. Det er også derfor, at vi fastholder det særlige tilsyn med kanalen, sier formand for Radio- og tv-nævnet, Søren Sandfeld Jakobsen.

Saken om nye eiere og navn for Loud har ført til en heftig debatt om radio i Danmark. Heartbeats, som også søkte på konsesjonen Kulturradio Danmark fikk, har protestert mot dette, mens medieeksperter har tatt til orde for å forandre konsesjonsprosessen.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse