Annonse

Agnes Moxnes tildelt Årets Hederspris

28.10.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

NRK-profilen tildelt hedersprisen under Radiodager 2021, for sitt arbeid som kulturkommentator på radio og mye mer.


Foto: Tor-Erik Schrøder

Prisen er en del av Prix Radio, men Årets Hederspris ble utdelt under første dag av Radiodager 2021, som i disse dager arrrangeres på Quality Hotel 33 i Oslo. Dette skriver juryen om prisvinneren:

– Vinneren har en unik evne til å gjøre det smale bredt, en kunnskap innenfor det tradisjonelle kulturfeltet som er sjelden i medie-Norge.

Hedersprisvinnerens kunnskap spenner seg over et bredt felt innenfor kunst, litteratur, kulturpolitikk og kongehus. Hen har analytiske evner og et overblikk som sammen med kunnskapen gjør at mange unge også åpner ørene og lytter.

Årets vinner har hatt sitt virke i NRK, helt siden 1987 til september i år da personen ble pensjonist.

Det er først og fremst som radio stemme/profil vinneren vil bli husket, selv om vi de siste årene også ble vant til også å se personen/henne på tv-skjermen og lese kronikkene på nrk.no.

Hen har hele tiden vært opptatt av formidling og snakket til det brede laget av lytterne – engasjert og brennende opptatt av at kulturjournalistikken skal være levende, aktuell og sette sitt preg på samfunnsdebatten

Det var gjennom P2 programmet Kulturbeitet, hvor vinneren var programleder i ti år, at lytterne virkelig ble kjent med denne profilen. Men personen gjorde også et sterkt og varig inntrykk med radiodokumentarserien «Agnes og kunstnerne»/om om en rekke norske kunstnere – der klarte vinneren virkelig bringe oss lyttere helt inn på noen av de største profilene i kulturlivet.

I 2008 var hun med i etableringen av Kulturnytt og har vært NRKs kulturkommentator, siden 2011. <(p>

I løpet av disse årene har profilen Moxnes bygget seg opp en dyp innsikt, kunnskap og et nettverk i kulturlivet som er helt uten sidestykke. Folk lytter når hen analyserer og drar de store linjene. Hen er en glimrende formidler og evner å forklare kompliserte sammenhenger på en måte som gjør at publikum forstår hva som står på spill. Tusen takk for innsatsen!

  • Les mer om konferansen på: radiodager.no Ekstern lenke

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse