Annonse

Eriksen slutter som kringkastingssjef

11.10.2021 - Kyrre Dahl

Thor Gjermund Eriksen har i dag informert styret om at han ønsker å gå av som kringkastingssjef i løpet av 2022. Eriksen ble ansatt høsten 2012 og tiltrådte i mars 2013.

Thor Gjermund Eriksen. Foto: Anders Leines/NRK

– Jeg har hatt en fantastisk oppgave som leder for NRK i disse årene. Det har vært utfordrende, men jeg har elsket hver eneste arbeidsdag i NRK, sier Eriksen i en pressemelding og fortsetter:

– Om noen måneder går jeg inn i det tiende året som NRK-sjef. Jeg er ikke lei eller sliten av NRK, men jeg mener dette er riktig timing. Og så håper jeg at jeg etter hvert kan få brukt energi og erfaring på nye utfordringer.

Eriksen sier at NRK har vært preget av en kontinuerlig endringsprosess i alle disse årene og at de gode resultatene ikke hadde vært mulige uten at ledere, medarbeidere og tillitsvalgte hadde dratt sammen.

– NRK har høye ambisjoner. Vi har klart å møte publikums forventninger til en bred allmennkringkaster som samler folk i Norge og vi har høy tillit. Sammen har medarbeidere og ledere lykkes i å fornye organisasjonen, styrke nyskapningen og de kreative miljøene.

Om to-tre år begynner byggingen av et nytt hovedkontor for NRK. Thor Gjermund Eriksen viser til at organisasjonen skal motiveres og aktiveres for å forberede flytting til Ensjø omtrent samtidig med at hans siste åremål som kringkastingssjef går ut.

– Det er rett og slett ikke fornuftig, verken for NRK eller for meg, å gjennomføre et lederskifte akkurat når organisasjonen skal forberede seg til selve flyttingen og vi er midt i byggingen. Utgangspunktet for flyttingen er svært bra. Vi har et solid finansielt grunnlag for et nytt bygg, vi har støtte fra eier, Marienlyst er solgt og vi har kjøpt en super tomt på Ensjø, sier Thor Gjermund Eriksen.

Styreleder i NRK, Birger Magnus, sier at Thor Gjermund Eriksen har vært en svært viktig og dyktig kringkastingssjef i en brytningstid for NRK.

– Han har evnet å skape entusiasme i organisasjonen og øke innovasjon og omstillingsevne, for å møte økt internasjonal, digital konkurranse. Betydelige effektiviseringstiltak er gjennomført, uten at de har gått på bekostning av seer- og lyttertilfredshet. Tvert imot er oppslutningen om NRK rekordhøy, sier Magnus, og legger til:

– Jeg vil også fremheve Thor Gjermunds evne til å skape en bred forankring for NRKs virksomhet og viktige samfunnsoppdrag. Arbeidet er gjort på en langsiktig og tillitvekkende måte.

  • Mer om: NRK - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse