Annonse

Skal sende 100 timer fra glassbur

27.09.2021 - Kyrre Dahl

Martin Lepperød, Adelina Ibushi, Henrik Farley og Arian Engebø tar deg gjennom 100 timer galskap, også kjent som «P3aksjonen» 2021.

Arian Engebø, Adelina Ibushi, Martin Lepperød og Henrik Farley. Foto: Kim Erlandsen / NRK

20. til 24. oktober er det nok en gang klart for «P3aksjonen» fra Solsiden i Trondheim. «P3morgen»s Adelina Ibishi og Martin Lepperød returnerer som programledere, og med seg får de debutantene Arian Engebø fra «StudioP3» og Henrik Farley fra «Karakter».

– Det er samme følelse som å stå på timeteren hvor du vet at på et eller annet tidspunkt, så er det noen som dytter deg utenfor, men det kan være om 4 timer eller om 20 minutter.

Slik beskriver Martin Lepperød følelsen av å lede det hundre timer lange radioprogrammet. Hvert år får programlederne drøye, kleine og uforutsigbare utfordringer. Han er spesielt spent på hvordan bestekompis Henrik Farley kommer til å takle de hundre timene i glassburet.

– Jeg føler at jeg kan takle det meste så lenge jeg er forberedt på det, men nå vet jeg ingenting om hva som skal skje, og det stresser meg veldig, sier Farley. Årets andre debutant, Arian Engebø, er det også knyttet stor spenning til.

– Jeg tror aksjonen kan få frem en mer kokko side av Arian. Det er det de hundre timene i glassburet gjør med folk, sier Adelina Ibishi. Hun er årets mest erfarne programleder. Tidligere år har hun blant annet spist taco på en rib i fart og blitt forvandlet til Donald Trump og Lisbeth Salander. Det er fast tradisjon under «P3aksjonen» at programlederne blir gjort om til diverse karakterer og kjendiser.

– Før programmet pleier jeg å ta noen selfier mens jeg fremdeles føler meg pen. Det har blitt en del av livet at på høsten blir jeg litt stygg, forteller Ibishi.

Tradisjonen tro blir det en sending med masse fjas, livemusikk og gøyale gjester. Kamara, Kjartan Lauritzen og Ulrikke Brandstorp er blant artistene som kommer innom. Stand-up komiker og «4.etg»-profil Karsten Blomvik kommer også.

I år går pengene fra «P3aksjonen» til Plan Norge og deres arbeid for å bekjempe barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

  • Mer om: NRK - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse