Annonse

Espen Thoresen og XL får fast sendetid

14.09.2021 - Kyrre Dahl

21 år etter at XL takket for seg var Espen Thoresen tilbake i sommer. Det var såpass vellykket at XL nå settes opp permanent på sendeskjemaet til NRK P1.

Espen Thoresen. (Foto: Ole Kaland/NRK)

I sommer var Espen og hans redaksjon å høre i åtte programmer av XL på NRK P1, 21 år etter at programmet sist ble sendt. Thoresen lovte at XL-ånden var ivaretatt, selv om det har gått noen år. Men, sommeren ble ikke nok, heretter blir XL å høre hver fredag ettermiddag på NRK P1. Nye XL blir å høre mellom klokka 17 og 21

- Kjempestor stas at vi fikk mulighet til det, sier P1-sjef Bjørn Tore Grøtte. - Lytterne elsket det i sommer, og i mine ører er denne gjengen om mulig enda mer potent nå enn de var på 90-tallet. Så dette tror jeg lytteren vil sette pris på, sier Kanalsjefen i NRK P1 til radionytt.no

– Vi er ikke interessert i å lage en blek etterligning av det vi lagde før. XL 21 er et selvstendig produkt, men det er fortsatt infotainment skikkelig midt på treet. Og vi skal være interessante, ikke aktuelle. Her blir det gjester, men ingen aktuelle gjester. Aktuelle mennesker er per definisjon kjedelige, sa Thoresen før programmet gikk på lufta i sommer.

XL var et stort kollektiv på NRK P3 90-tallet. I sommer var de aller fleste av de gamle vennene innom. Både Atle Antonsen, Johan Golden, Anne Lindmo, Øystein Karlsen og Jon Toset var å høre på lufta.

- XL 21 lages i samme kulisser som på 90-tallet, samme studio, samme produsent, samme teknikere, og med samme grad av angst, lovte Thoresen før sommeren. Men en ting har forandret seg. Berit Boman tar mer plass. Boman var korist i husorkesteret på 90-tallet og egentlig redaksjonsassistent. – Berit har albuet seg fram, og plutselig er hun en slags sidekick. Det kler oss, sa Thoresen.

  • Mer om: NRK - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse