Annonse

Norsk podkastdokumentar er i vinden

06.09.2021 - Kyrre Dahl

NRK har fått en rekke nominasjoner til den europeiske kåringen Prix Europa. Hele historien om 22. juli er en av de nominerte.

FOTO: NRK

De fleste kjenner bakgrunnen: En enslig terrorist rystet Norge og verden 22. juli i 2011. Først sprengte han ei stor bombe i Regjeringskvartalet før han dro til Utøya og drepte ungdommer på politisk sommerleir. Dette utforskes i NRK-serien "Hele historien om 22. juli", som er tilgjengelig på NRK Radio.

Denne serien er nå nominert til Prix Europa i kategorien Radio Documentary. Det er en serie i 8 deler produsert av Line Alsaker og Kjetil Saugestad:

- Norsk podkastdokumentar er i vinden, sier Kjetil Saugestad i en kommentar. - Vi er jo glade for at vi har passert nåløyet inn til hovedkonkurransen og er med å konkurrere mot det beste fra europeisk podkast/radiodokumentar. Gledelig at VG også er med fra Norge med Dukkemannen, produsert av Svarttrost, sier Saugestad til radionytt.no.

I kategorien Radio Fiction har NRK fått to nominasjoner til Prix Europa: - Det stemmer at to produksjoner i kategorien Radio Fiction er nominert fra NRK. Litt morsomt er det at den ene «En virkelig kvinne» av Heidi Linde er produsert av Radioteatret (Episode 5 : Child Freedom, Radio fiction series) og den andre: 803 av Robert Næss er produsert av Lyddrama NRK. (Single radio fiction programmes), forteller Gunhild Nymoen som er leder for NRK Audiodrama.

- Det er en glede og en ære å være nominert til Prix Europa, det er en av de viktigste festivalene for radiodrama/fiksjon for lyd å være med på. Vi vant første pris for beste europeiske radiodrama-serie i 2020, håpet om å nå høyt opp i år også er absolutt til stede, sier Nymoen til radionytt.no

Les mer om nominasjonene her i denne saken: Åtte norske nominerte, fire fra radio

  • Mer om: NRK - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse