Annonse

I dag starter Podplay Radio, en talkradio

31.08.2021 - Kyrre Dahl

Radio Norge-eier Bauer Media lanserer sin første radiokanal der innholdet utelukkende består av verbalt innhold. Den nye kanalen heter Podplay Radio.

Erik Bertrand Larssen har intervjuet Joshua King i podkasten Bertrands Univers. Foto: Erik Bertrand Larssen

Størstedelen av sendeplanen på Podplay Radio fylles opp av konsernets mange podkaster og podkaster fra samarbeidspartnere. I tillegg vil det kontinuerlig være nyhets-, trafikk- og væroppdateringer. Det kommer fram i en pressemelding.

– Dette blir Norges første kommersielle snakkeradio. Vi håper det blir en ettertraktet kanal for lyttere som vil ha et alternativ til musikkdrevet radio, sier programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen. Alex Rosén, Siri Kristiansen, Samantha Skogrand, Geir Schau og Erik Bertrand Larssen er noen av profilene som blir å høre på den nye radiokanalen Podplay Radio.

Nettavisen er en av Bauers nye samarbeidspartnere, og vil tilby flere av sine podkaster på den nye kanalen. Sjefredaktør Gunnar Stavrum er entusiastisk. – Jeg syns det er spennende at en kommersiell aktør utfordrer det statsfinansierte NRK på interessant dybdeinnhold. I tillegg er det morsomt å være med på et eksperiment på glidningen mellom podkast og mer tradisjonell radio. Vi er med på dette også for å lære, sier han.

– Internasjonalt har snakkeradio alltid vært populært. Derfor er vi både spente og glade for å utfordre NRK som har vært monopolist på snakkeradio. Dette er ingen konkurrent til radiokanalen NRK Nyheter rent innholdsmessig, men Podplay Radio er et helt nytt tilbud som styrker mediemangfoldet, samt at det gir annonsører muligheten til å nå et publikum som har lyttet mest på NRK tidligere, sier Kristoffer Vangen.

Podkast og radio er naturlige allierte, mener Vangen. – Vi tror det er positivt at podkast-innhold også tilbys via DAB på riksdekkende radio. Det vil kunne bidra til at mange oppdager nytt innhold, som de kanskje velger å følge videre på podkast.

Mentaltrener Erik Bertrand Larssen er ansvarlig for en av podkastene du kan høre på Podplay Radio: – Vi i Bertrands Univers har en forholdsvis ny podkast, og syns dette er en spennende måte og nå ut til folket på. Vi er først og fremst opptatt av å nå ut til flest mulig, og bygger nye lyttere fra uke til uke, sier Erik Bertrand Larssen.

Bilentusiast Geir Schau er også med på Podplay radio: – Dette er utrolig spennende. For oss er det helt avgjørende å nå ut til flest mulig. På veldig kort tid har vi fått tett kontakt med store deler av bilmiljøene i Norge, og det tror jeg ikke vi kunne fått til hvis vi hadde begrenset vår distribusjon til enkelttjenester eller -plattformer. Det å også kunne nå ut til et radiopublikum er en stor fordel for oss, sier Geir Schau.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse