Annonse

Sveits utsetter FM-slukkingen

27.08.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Det går enda noen år før Norge får følge av andre land i digitaliseringen av radio.


Sveits - Foto: Kyrre Dahl

Det har lenge vært snakk om at Sveits vil slukke sine FM-sendere. I fjor kom det en konkret Nå har det kommet en konkret tidsplan. Den statlige kringkasteren SRG SSR skulle starte slukkingen av sine FM-sendere sommeren 2022, mens de private kommersielle stasjonene skulle følge etter i januar 2023.

Nå er dette utsatt til slutten av 2024, melder radionytt.se. Det er ingen stor dramatikk i avgjørelsen, men man går nå tilbake til den opprinnelige planen. Den digitale lyttingen er på godt over 50 %, FM står for 27 % av lyttingen i Sveits.

Sveits ser dermed ut til å bli det andre landet i verden som slukker FM, sju år etter at rikskanalene i Norge slukket sine FM-sendere. De aller fleste lokalradioene sender fortsatt på FM i Norge, og vil få fortsette der til 2027.

Det har den siste tiden vært litt turbulens rundt FM-slukking i Sveits. Radiogründeren Roger Schawinski har samlet inn 60 000 underskrifter som kan være nok til å kjøre igjennom en folkeavsteming og saken. Det er også motstand mot planene i den franskspråklige radiobransjen, melder radionytt.se.

Det er pr. dags dato ingen andre land som har konkrete planer om å slå av FM, men digital radio står relativt sterkt i bl.a. Storbritannia.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse