Annonse

90 000 lyttere før halv seks

18.08.2021 - Kyrre Dahl

Meget spesielle lyttertall for NRK Sport under OL og NRKs radiosjef er godt fornøyd.

Cathinka Rondan - Foto: NRK

De ferskeste lyttertallene fra Nielsen viser at NRK Sport ble landets fjerde største radiokanal i uke 31, med en daglig oppslutning på 6,3 %. Dette er et gjennomsnitt av ukas dager, slik at det enkelte dager var enda flere som hørte på.

Det er en dag som peker seg ut, forteller radiosjef i NRK, Cathinka Rondan: - Vi bruker jo vanligvis ikke ukestall for å måle radio, men det er jo spesielt artig å se at ca 90 000 nordmenn skrur på radioen før kl. halv seks på morgenen for å høre når Karsten Warholm løper.

NRK Sport er en nisjekanal som normalt ligger langt nede på lyttertallene, men når det første er et større sportsarrangement så får det som oftest positive konsekvenser for NRK Sport:

- Det som skjer her og nå er kjernen av radio. Det er gledelig å se at publikum oppsøker og gleder seg over den solide formidlingen fra NRK Sports programlederne og kommentatorer, sier Rondan til radionytt.no.

NRK Sport var i uke 31 nesten like store som NRK P1+, som hadde en oppslutning på 6,6 %. Det virker som oppslutningen til NRK Sport ikke gikk utover andre kanaler i særlig grad, i stedet gikk den totale lyttingen opp fra uka før, både for NRK og for den totale radiolyttingen.

  • Mer om: NRK - Arkiv -

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse