Annonse

Politisk flertall mot reklameforbud

17.08.2021 - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

De fleste partiene er imot eller kritisk til et forslag som nekter lokalradio inntekter fra annonser.


Grafikk: Pål Lomeland, Norsk Lokalradioforbund

De fleste partiene på Stortinget er skeptiske eller klart imot et reklameforbud for lokalradio på FM i storbyene. Det kommer fram i en undersøkelse som Norsk lokalradioforbund står bak. Av åtte partier er tre soleklart mot et reklameforbud, tre uttaler seg skeptisk til forslaget, mens to partier ser ut til å støtte forslaget.

Reklameforbudet det er snakk om er foreslått i forbindelse med at lokalradioene skal få fortsette på FM til 2027 og Kulturdepartementet har kommet med forslag om at lokalradioer som sender på FM i de såkalte slukkeområdene, altså i og rundt storbyene, ikke har lov til å kommersielle inntekter overhodet. De strenge konsesjonsvilkårene i disse områdene ble innført i 2017 for å sikre NRK, P4-gruppen og Bauer Media flere lyttere og høyere inntekter når de valgte å slukke sine FM-sendere.

Av de åtte partiene som har svart på spørsmålene fra Norsk Lokalradioforbund er FrP, SV og Senterpartiet de som er klarest imot forslaget om reklameforbud, og den som uttaler seg sterkest er Himanshu Gulati fra FrP:

– Et slikt forslag er totalt meningsløst, og minner om regimer i det tidligere Øst-Europa og Sovjetunionen, sier Gulati.

Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiet er også soleklart imot et slikt forbud:

– Forstår egentlig ikke at vi kan ha det. Det er jo som at vi skulle forby ulike lokalaviser og fagblader å utgi sine publikasjoner på papir i storbyene, sier Sem-Jacobsen, som får støtte fra SV:

– For meg fremstår det urimelig, sier Freddy André Øvstegård som sitter i Stortingets kulturkomite for SV.

  • Les mer: LOKALRADIO.NO

  • Mer om: Diverse

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse