Annonse

Radio-profil tiltalt for uaktsomt drap

29.07.2021 - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Kjent radiostemme tiltalt etter dødsulykke på E6 i Nordland i juli i fjor. Skal ha sovnet bak rattet.


Illustrasjon - Foto: kyrre Dahl

En mann i 60-årene er tiltalt for uaktsomt drap, etter at han skal ha sovnet bak rattet og forårsaket en trafikkulykke, som medførte at en kvinne i 80-årene døde. Ulykken skjedde på E6 på Grytvikmoen ved Setså i Saltdal i Nordland 22. juli i fjor.

Ifølge Saltenposten er den tiltalte en kjent radiostemme: - ...kjent fra en lang karriere i riksdekkende radio, skriver avisa uten å navngi den aktuelle personen.

Totalt fem personer var involvert i ulykken. I den ene bilen satt en mor og datter, den ene av disse var en eldre kvinne fra Rana, som omkom av skadene hun ble påført.

I den tiltaltes bil satt tre personer. Alle ble skadet i ulykken. Radioprofilen satt bak rattet og er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død av statsadvokaten i Nordland, skriver Saltenposten. Mannen bor ikke i Nordland.

Fire personer pådro seg en rekke bruddskader som en følge av kollisjonen. Ifølge tiltalen sovnet mannen bak rattet slik at bilen hans kom over i motgående kjørefelt.

Mannen nekter straffskyld: – Dette var et beklagelig uhell, men det er vanskelig å se at det skyldes noe strafferettslig uaktsomhet fra min klients side. Ikke alle uhell er straffesaker. Klienten vil forklare seg nærmere om dette i retten, sier mannens forsvarer, John Christian Elden, til VG.  • Si din mening på: Facebook - Radionytt


    Annonse