Annonse

Skal aldri kjøre elsparkesykkel igjen

24.06.2021 - Kyrre Dahl - Mer om Bauer

Radioprofilen Suzanne Aabel i Radio Rock snakker ut etter ulykken på elsparkesykkel. Hun mener det bør bli obligatorisk opplæring for alle som skal bruke et slikt fremkomstmiddel.

Suzanne Aabel - Foto: Kenneth Sporsheim / Bauer Media

– Smerten var grotesk, uutholdelig og konstant. Det sier radioprofil Suzanne Aabel seks uker etter at hun var i en ulykke mens hun kjørte på en elsparkesykkel. Dette skjedde 9. mai, etter det lå hun på sykehus i to uker og måtte gjennom tre operasjoner, skriver VG.

Nå har hun vært hjemme i en drøy måned med et bandasjert venstrebein – som så vidt begynner å komme seg etter en heftig sårinfeksjon. – Jeg ligger 23 timer i døgnet. Det er forferdelig, man blir psykisk knekt, sier Aabel.

Det var da hun skulle kjøre over trikkeskinner i Oslo sentrum at det gikk galt. - Jeg kjørte i UGGs, litt tunge boots, og var på vei av sykkelen da den akselererte og svingte samtidig. Det neste jeg ser er venstre bein knekke rett av, sier radioprofilen til VG.

Hun tar nå til orde for obligatorisk opplæring og aldersgrense for bruk av elsparkesykkel. Hun støtter også legevakten i Oslo som vil ha forbud mot elsparkesykler mellom midnatt og klokken 5 om morgenen. - Det bør være krav om et slags kurs man må gjennomføre. En type sertifikat, som mopedlappen, mener Suzanne Aabel.

Les mer: VG.NO Ekstern lenke

  • Hva mener du om dette? Kommenter saken på Facebook - Radionytt.no
  • Vil du lytte til en av Bauers kanaler: Lytte.no - Bauer Media


    Annonse