FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  DIVERSE:
Scansat forlater verdensrommet
Forlater satelitten og satser på DAB og internett i samarbeid med Jærradioen.

Mer om Diverse

Arnt Håkon Gunstead, Bernhard Ingebrigtsen

RADIONYTT.NO - 18.03.21 - KYRRE DAHL


Scandinavian Satellitte Radio, som på folkemunne er mest kjent som Scansat, har sendt radio via satellitt siden november 2000.

-I over 20 år har jeg vært i verdensrommet hver dag!, sier Arnt Håkon Gunstead, der han sitter i sitt splitter nye studio i Sandnes, hvor Scansat nå er samlokalisert med Jærradiogruppen.

- Vi har inngått et samarbeid, og da var det naturlig å være her sammen med dem. Etter mange år alene på Tjensvoll i Stavanger, så var det godt å komme inn i et større radiomiljø, forteller Arnt henrykt.

Til tross for navnet forlater Scansat nå distribusjon via satelitt, som ikke lenger er så nødvendig som det var for 20 år siden, før internett og DAB fantes i alle hjem.

- Våre signaler går til hele Europa med den satellitten, men vi har sett at lyttervanene til våre lyttere har flyttet seg fra satellitt til DAB og kabel-tv, og nå i den senere tid har internett skutt i været. Lyttere vi har i utlandet har jo gått over til internett for lenge siden, så nå er tidspunktet kommet for å kutte ut satellittsendingene, sier Gunstead.

- Det er klart det er vemodig, vi har vært der i mange år, men nå har tiden kommet til å satse på DAB og internett. Vi går fra verdensrommet til fiber, ler Arnt.


Arnt Håkon Gunstead (tv) og tekniker Bernhard Ingebrigtsen i nytt Scansat-studio

Det er Jærradiogruppen som bygger DAB-nettene som Scansat nå sender på, og de er hele tiden aktive med å bygge ut nettene sine. I tillegg til sendingene i de store kabelnettene er Scansat å høre på DAB i Rogaland, Vestfold og Telemark. Snart står også Oslo for tur.

-Vi legger store ressurser i utbyggingen av DAB i våre regioner, og det er viktig for digitaliseringen av norsk radio at det er radioer som satser slik Arnt gjør, sier Herman Skretting, daglig leder for Jærradiogruppen.

- Utbyggingen av DAB pågår for fullt, og vi er stolte av å kunne være med å legge til rette for et mangfold av kanaler. Arnt lager god radio for en lyttergruppe vi ikke når med våre egne kanaler, og vi er glade for å kunne utvide et allerede godt samarbeid med Scansat gjennom å samlokalisere studioene våre og få Arnt og de andre i radioen inn på huset hos oss, sier Skretting.

Sendingene på satellitt opphører 1. april 2021 og en uke før vil lyttere få en melding om at de må finne andre plattformer for å kunne høre kanalen.

Scansat blir i fremtiden å finne på DAB, i tillegg til Altibox, Telia og Telenor sine kabelnett. Selv om satelitt er i navnet, har radioen ingen planer om å skifte navn:

- Vi fortsetter å være Scansat, det er det folk kjenner oss som. Å bytte navn blir for mye, vi blir som vi alltid har vært, ingen forandring på det, avslutter Arnt Håkon Gunstead.

 • Si din mening på: Facebook - Radionytt

 •   SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
    RADIONYTT PODCAST:
  Radionytt
  Hør den nyeste podcasten her
  Hør her...
   NYHETSBREV:
  Meld deg på
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  Hvilken låt?
  De hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO