FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  ØKONOMI/MARKED:
Riksradio taper, lokalradio øker
FM-slukking var negativt for de nasjonale kanalene, slår Medietilsynet fast.

Mer om Økonomi/Marked


RADIONYTT.NO - 27.11.20 - Kyrre Dahl


Mens de kommersielle tv-virksomhetenes totale inntekter økte i 2019 som følge av vekst i brukerinntektene, falt de kommersielle nasjonale radiokanalenes inntekter kraftig. Med en nedgang på over 12 prosent, eller 66 millioner kroner, ble de nasjonale radioselskapenes lønnsomhet betydelig svekket i fjor.

– Mens godt over halvparten av avisenes og de nasjonale kommersielle tv-kanalenes inntekter kommer fra andre kilder enn annonser, er reklame så godt som eneste inntektskilde i de kommersielle radiokonalene. Dette gjør radiokanalene særlig sårbare for markedsendringer, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Samtidig viser det seg at de lokale kringkasterne omsatte for 226 millioner kroner i fjor. Det betyr en økning på 23 % sammenlignet med året før. Tallene kommer fram i en økonomirapport om mediebransjen som Medietilsynet står bak. Økningen for lokalradio skyldes i all hovedsak økt reklameomsetning.

I sin rapport skriver Medietilsynet: - I løpet av 2017 og 2018 avviklet de nasjonale radioaktørene sine FM-sendinger og kringkaster etter det bare sendinger i DAB-nettet. Inntektsfallet til radioene i 2018 faller sammen med avviklingen av FM-sendingene, og inntektsfallet fortsatte i 2019.

Driftsresultatet for kommersiell riksdekkende radio ble redusert med 34 millioner kroner til 14 millioner kroner i 2019. Også i 2019 var fallet i driftsinntekter større enn reduksjonen i driftskostnadene. Radiovirksomhetene kuttet i kostnader i 2019, men kuttene veide ikke opp for inntektsfallet samme år.

Rapporten omhandler i all hovedsak økonomien for 2019, men tar også med setninger om 2020 og konsekvensene av koronapandemien. Her står det lite om radio spesiellt, men det står å lese at norske aviser, radio- og tv-virksomheter hadde et inntektstap på sju prosent fra april til august i år mot samme periode i fjor.

I samme periode falt annonseinntektene med 19 prosent. – Tallene dokumenterer at pandemien har forsterket annonsefallet i redaktørstyrte medier, sier Velsand. I perioden april til august i år ble driftsinntektene til de lokale radiovirksomhetene redusert med 16 prosent, mens de nasjonale kringkasterne mistet 7 prosent i driftsinntekter og 18 prosent i annonseinntekter, kommer det fram i rapporten.

 • Se også: Radioreklame fortsatt nedover i oktober

 • Si din mening på: Facebook - Radionytt

 •   SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
   NYHETSBREV:
  Meld deg på
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  Hvilken låt?
  De hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO