FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  BAUER MEDIA:
Gjør comeback på radio
Steinar Fjeld presenterer låter fra VG-lista på Radio Vinyl.

Mer om Bauer Media

Steinar Fjeld - FOTO: Bauer Media

RADIONYTT.NO - 25.03.20 - KYRRE DAHL


Stemmen til Steinar Fjeld har vært en trofast følgesvenn for mange helt fra sekstitallet til starten av 2000-tallet. Han har gledet publikum både som soloartist og i bandet Septimus, og ikke minst som programleder for RadioRadio, 10 i skuddet og Barbarene. Nå gjør han comeback på lufta i en ny musikkserie på Radio Vinyl.

– Det er flere kanaler som har spurt, men jeg farter mye rundt omkring, så det er vanskelig å ta faste oppdrag som programleder. Men nå passet det bra å lage en serie innslag, og det er veldig hyggelig å være tilbake ved mikrofonen, sier Fjeld.

– Musikken på Radio Vinyl, med låter fra femti-, seksti- og syttitallet, er midt i blinken for meg. Det er sanger jeg husker godt fra oppveksten, og mange av artistene jeg forteller om er folk jeg har hørt på i årevis.

I serien «Musikkhistorien på et blunk» presenterer Fjeld sanger som var høyt oppe på VG-lista på seksti- og syttitallet, og han legger ikke skjul på at han har hatt et sterkt forhold til hitlisten både som musiker og privatperson.

– For artistene på den tiden var det veldig viktig å komme inn på listen. Vi sjekket den hver uke for å se om våre utgivelser kom med. Det var vanskelig å komme inn, men da jeg debuterte på slutten av sekstitallet hadde VG en egen liste på siden som het «De beste norske». Der kom jeg inn flere ganger, og det var veldig stort, sier Fjeld.

– Da kjøpte jeg avisen i kiosken, klippet ut listene, og limte dem inn i minnebøker jeg har tatt vare på. Selv jeg blir jo gammel en gang, og da kan jeg finne frem utklippene og mimre.

Sammen med kollegene i Septimus brukte Fjeld også listen til inspirasjon. – Norske band som reiste rundt og spilte konserter hadde jo egne låter, men for å nå ut til publikum måtte man spille noe av det som lå på VG-lista også. Da valgte man låter som passet til bandet, og en av de som passet godt til oss som hadde blåsere, var Neil Diamonds «Cracklin’ Rosie».

Låten, som toppet VG-lista i fem uker i 1971, er blant sangene Fjeld forteller om på Radio Vinyl. Han presenterer også flere av sine egne favoritter, av artister som Gilbert O’ Sullivan og Cliff Richard.

– Det er ekstra gøy for meg å gjøre comeback nettopp på Radio Vinyl. Jeg kjenner alle programlederne, og har et spesielt godt forhold til Leif-Erik Forberg. Uten Leif-Erik er det ikke sikkert jeg hadde vært på radio i det hele tatt, for det var ham som ga meg en sjanse som programleder på NRK i sin tid, sier Fjeld.

Nå blir de nok en gang å høre på samme kanal, der Fjelds innslag om låtene fra VG-lista kommer med jevne mellomrom gjennom våren.

 • LES OGSÅ: Daglige sendinger med Husarrest

  Hva mener du om dette? Kommenter saken på Facebook - Radionytt.no

 •   SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
   NYHETSBREV:
  Meld deg på
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  Hvilken låt?
  De hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO