FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  POLITIKK:
Nå må alle betale for høre på NRK
NRK-lisensen forsvinner fra nyttår, kommer det fram i forslaget til statsbudsjett

Mer om Politikk

Trine Skei Grande FOTO: Stortinget

RADIONYTT.NO - 07.10.19 - KYRRE DAHL


Fra nyttår må alle betale for å se og høre på NRK, uavhengig om de har TV eller ikke. Kringkastingsavgiften blir avviklet 1. januar 2020 og fra samme tidspunkt skal NRK finansieres med tilskudd over statsbudsjettet.

Regjeringen foreslår et tilskudd på vel 5,7 milliarder kroner til NRK i 2020. Fordi merverdiavgiftsplikten for NRK er foreslått videreført blir det totale tilskuddett på 6,4 milliarder kroner.

– Dette er viktig for å sikre en framtidsrettet finansieringsmodell for et uavhengig NRK. Denne modellen vil i større grad enn lisensordningen ha en sosial profil, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Regjeringen foreslår å bruke 20,4 millioner kroner under posten tilskudd til lokale lyd og bilde-medier i 2020. Det kommer fram av forslaget til statsbudsjett som nå er lagt fram. For 2019 har Medietilsynet tildelt 19,8 millioner kroner i slik støtte.

Samtidig foreslår regjeringen å doble innovasjon- og utviklingsstilskuddet til nyhets – og aktualitetsmedier med 10 millioner kroner i 2020. Noe av disse pengene kan komme lokalradio til gode, men økningen er i all hovedsak rettet mot digitalisering av avisene, som følge av endringene i postloven som ikke går distribusjon av aviser hver dag.

Medietilsynet får mer penger, fordi de i 2020 skal forberede og gjennomføre en omlegging av mediestøtteordningene. Dette skal blant annet gjøres ved å bidra til etablering av Mediestøtterådet. Regjeringen foreslår derfor å øke bevilningene til Medietilsynet med 1 million kroner for dette formålet.

– Regjeringens mediepolitikk skal legge til rette for ytringsfrihet, pressefrihet og informasjonsfrihet, for god nyhetsproduksjon over hele landet, og en bred offentlig samtale i det digitale mediesamfunnet. Regjeringen vil modernisere mediestøtten, blant annet for å legge til rette for lokale medier i hele landet, unngå geografisk «hvite flekker» og legge til rette for innovasjon i bransjen, skriver Kulturdepartementet i sitt budsjettforslag.

Regjeringen foreslår å bevilge vel 415 mill. kroner i direkte mediestøtte. Produksjonstilskuddet til nyhets- og aktualitetsmedier foreslås økt med 40 mill. kroner. Regjeringen har varslet en omfordeling av produksjonstilskuddet til fordel for små, lokale aviser. Den økte bevilgningen skal bidra til å lette omstillingen for berørte støttemottakere i en overgangsperiode.

 • Lytte til NRK? Gå til Lytte.no - NRK Ekstern lenke

 •   SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
   NYHETSBREV:
  Meld deg på
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  Hvilken låt?
  De hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO