FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  RIKSRADIO - NRK:
NRK legger ned på langbølgen
Men, NRK vil oppgradere sin siste sender på mellombølgen.

Mer om NRK

Illustrasjon, Foto: Pixabay

RADIONYTT.NO - 17.09.19 - Kyrre Dahl
Det er sikkert ikke så mange som er klar over det, men NRK har fortsatt sendinger både på langbølge og mellombølge. Men, NRK har i dag en svært begrenset tjeneste over radio på AM. Det er kun langbølgesenderen på Ingøy i Finnmark som fortsatt er i drift, i tillegg til en mellombølgesender i Longyearbyen på Svalbard. Her distribueres NRK P1 med utvidede værmeldinger blant annet rettet mot skipsfarten.

NRK har nå vurdert behovet for å videreføre sendinger på AM, kommer det fram i et brev statskanalen har sendt til Kulturdepartementet. NRK vurderer samfunnsnytten av sendingene fra Ingøy som begrenset. Tjenesten er etter det NRK erfarer i lite bruk. I april 2018 ble interessenter gitt mulighet til å komme med synspunkter på en slukking av denne senderen. Ingen har meldt motforestillinger mot nedleggelse av tjenesten.

Kystfiskeflåten og andre mindre fartøy holder seg normalt innenfor 50 kilometersgrensen og har dermed mulighet for mottak av DAB samt vær over VHF. NRKs DAB-nett er nå utbygd og dekker 50 km ut fra kysten, skriver NRK.

Havgående fartøy har normalt mulighet for mottak av radio og vær via satellitt. NRK er tilgjengelig med værmelding over både Thor 5 og Sirius 4. Med dette som bakgrunn vil NRK legge ned sendingene på langbølgen fra Ingøy i løpet av oktober 2019

NRK har en mellombølgesender på AM i Longyearbyen på 1000 Watt. Tilbakemeldinger fra Sysselmannen og befolkningen viser at denne sendingen fortsatt benyttes, spesielt på fritids- og fangsthytter på deler av Svalbard. I tillegg er det ønskelig med en ekstra mottaksteknologi av beredskapsmessige hensyn.

Dagens anlegg nærmer seg 50 år og må byttes ut om det skal videreføres. NRK vil derfor fornye og oppgradere AM-anlegget (fra 1000watt til 3000watt) på Svalbard samt videreføre denne som Norges siste AM-stasjon, heter det i brevet fra NRK til Kulturdepartementet.

NRK har tidligere formidlet radiosendinger på AM blant annet fra Kløfta, Kvitsøy, Fredrikstad og Vigra. Disse er tidligere lagt ned på grunn av lite bruk, samt innføring av alternative mottaksteknologier som er mer kostnadseffektive og brukervennlige. Allmennkringkastere som BBC, DR og SR har også de senere år bygget ned sine tilbud på AM. Sveriges Radio har lagt ned alle sine tjenester over AM.

Kilde: Kulturdepartementet - LES OGSÅ: P3 Morgen legges ned

VIL DU LYTTE TIL NRK RADIO?: HØR NRK VIA LYTTE.NO Ekstern lenke

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO