FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
God sommer med radio
Hvor står radio og hvor går vi? En liten sommerhilsen fra redaktøren

Mer om Kommentarer

Foto: Privat

RADIONYTT.NO - 07.07.19 - Kommentar


Da er sommeren godt i gang og det er på tide å ta en pust i bakken og få litt oversikt over radiolandskapet i Norge. Hva har skjedd og hva kommer til å skje?

Blant de viktigste sakene i første halvår må være at det nå ser ut til å være avgjort at lokalradioene kommer til å få fortsette å sende på FM i minst fem år til. Siden alle partier og for den saks skyld aktører er enige om det så er det bare en formalitet for Stortinget. Om ikke da noe uventet skjer, man vet jo aldri med norsk politikk.

Men, denne saken er viktig også for riksaktørene. Den begraver nemlig debatten om FM vs DAB, som har pågått i årevis med til dels hard skyts på begge sider. Det har lignet mer en krig enn en debatt til tider. Nå kan vi endelig glemme det og se fremover også for norsk radio. Men, hvordan ser nå fremtiden ut?

Like før sommeren begynte kom det et signal om at noe er i ferd med å skje med Bauer Media. Lasse Kokvik forsvant brått ut og inn kom Jim Receveur, som også skal skal lede Bauers radiokanaler i Danmark. Jeg kjenner til at Receveur er en mann med stor interesse og lidenskap for radio, men det skal bli interessant å se hvordan det lederskiftet vil påvirke Bauer.

Bauer kan vise til noen småsuksesser som Radio Vinyl og Radio Rock men har i det store og hele ikke lykkes med sin strategi. Noe som er synd for som fagmann synes jeg Bauers forsøk på å skape nye merkevarer er mye mer spenstig enn P4-gruppens heller kjedelige strategi med ganske sjelløse søsterkanaler til P4. På den annen side er det penga som rår og P4 er jo en suksess.

Eller vent litt, svenskene som faktisk styrer NENT Group er ikke imponert over det som skjer i Norge og regner med et dårlig radiomarked her i flere år fremover. Det går fram av årsrapporter og kvartalsrapporter så det er ganske tydelig at de er misfornøyd med økonomien etter FM-slukkingen. Det er flere som har spådd at P4-gruppen kommer til å kjøpe Bauer, men jeg tror det er like sannsynlig at det motsatte skjer.

I utlandet satser nemlig Bauer stort på radio så det er tvilsomt om de kaster inn håndkleet i Norge ennå, men at det kommer til å skje endringer både på mannskaps-siden og strategi-siden er jeg ganske sikker på. Det kom også et stalltips fra sidelinjen om at Metro-gruppen kunne tenke seg å kjøpe Bauer, men da repliserte jeg med at jo, det er vel omtrent like sannsynlig at Bauer kjøper Metro-gruppen.

Spøk til side, det er egentlig ikke bare spøk. Akkurat nå kan alt skje på radiofronten i Norge. Men, riksradio på FM kommer ikke tilbake, det er helt sikkert. Det som er klart er at skjebnen til kommersiell riksradio kommer til å bli avgjort i Stockholm eller København, evt. London.

Kommentar skrevet av Kyrre Dahl, redaktør for radionytt.no

Si din mening på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  RADIONYTT PODCAST:
Radionytt
Hør den nyeste podcasten her
Hør her...
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO