FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  LOKALRADIO:
Stort sett fornøyd med FM-Forslag
Både riks og lokalradioaktører er positive til forslag fra Medietilsynet om forlengelse for lokalradio

Mer om Lokalradio


RADIONYTT.NO - 09.05.19 - KYRRE DAHL


I går ble det kjent at Medietilsynet anbefaler at lokalradio får sende på FM ut 2026. Medietilsynet mener at mediemangfoldet rammes dersom lokalradioene ikke får sende på FM etter 2021. Tilsynet foreslår derfor en FM-forlengelse på fem år og en ny driftsstøtte til lokalradioer som digitaliseres. Samtidig mener tilsynet det bør settes begrensninger for lokalradioene i slukkeområdene, og foreslår et reklameforbud for disse aktørene.

LES MER OM DETTE: Lokalradio skal få fortsette på FM

Reaksjonene fra radiobransjen er i etterkant stort sett positive, men ikke alle er helt fornøyd. Styreleder Aslak Skretting i Norsk Lokalradioforbund er fornøyd med at Medietilsynet har hørt på mange av innspillene fra lokalradioaktørene selv:

– Rapporten som er lagt frem i dag viser at Medietilsynet har tatt oss på alvor, og gjort grundige undersøkelser og vurderinger av status i bransjen, samt rammevilkårene våre i årene som kommer, sier Skretting i en pressemelding.

- Det er gode nyheter for en sårbar lokalradiobransje, og vil bety at svært mange aktører landet over i dag kan planlegge for framtiden med en helt annen ro, sier Skretting, som også var fornøyd med signalene fra kulturminister Trine Skei Grande da hun tok imot rapporten. Hun sa blant annet at den trolig vil bli behandlet politisk i løpet av året.

Andre i lokalradio er forsåvidt glade for at det foreslås 5 nye år med FM, er det mange som synes det er for kort tid:

Stian Elverum i Nea Radio mener forslaget er et et steg i riktig retning, men at fem år er en for kort forlengelse:

– For oss er det avgjørende at vi har mulighet til å bruke begge plattformer. To av tre NeaRadio-lyttere bruker fortsatt FM til å høre oss, og da er det viktig at vi er der. Vår største frykt er en tvangsstenging av våre FM sendere i 2021, sier Elverum til lokalradio.no.

Redaktør i Radio Rjukan, Ole Jon Tveito, mener at 5 år forlengelse er altfor lite for å gi forutsigbare rammevilkår for lokalradioene:

– Jeg må si jeg mest er skuffet over at forslagene om 2031 nå er skiftet med 2026. Det hadde kostet null å gi oss 10 år. For meg er det en endelig bekreftelse på at lokalradio skal holdes nede i medie-Norge, slik det egentlig har vært siden 1994, sier Tveito.

Hilde Apneseth i Radio Metro merker seg forslaget om å innføre ytterligere begrensninger i storbyene og undres hva som er motivasjonsgrunnlaget for dette hos Medietilsynet:

Et totalforbud av reklame på radio i storbyene er et ekstremt standpunkt og vil ramme alle, ikke kun oss i Radio Metro, sier Apneseth til lokalradio.no.

P4-sjef Kenneth Andresen er også fornøyd med forslaget, selv om han gjerne skulle sett at digitaliseringen av radio gikk fortere:

– Dette er noe som treffer en balanse mellom å få fart på digitaliseringen og å ta hensyn til lokalradio, sier Andresen til Medier24.no

Også politikerne som skal stå for det endelige vedtaket er fornøyde med rapporten fra Medietilsynet. Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen mener det er bred, tverrpolitisk enighet om at dette er en god løsning:

– Fem år er et godt kompromiss. Og med tanke på hvor raskt ting forandrer seg i mediebildet, så kan det hende at det er klokt. Men vi i Senterpartiet kommer til å fortsette arbeidet med denne saken, sier Sem-Jacobsen til Medier24.no

 • Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side
 • Lytte til lokalradio? Gå til Lytte.no - Lytte til lokalradio Ekstern lenke

 •   SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
   NYHETSBREV:
  Meld deg på
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  Hvilken låt?
  De hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO