FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  POLITIKK:
Lite gehør for å gjenåpne NRK P1 på FM
Men, støtte for fortsatt lokalradio på FM

Mer om Politikk


RADIONYTT.NO - 25.10.18 - Kyrre Dahl


Stortinget behandlet i dag en interpellasjon fra Åslaug Sem-Jacobsen i Senterpartiet, som mener at NRK P1 bør gjenoppstå på FM fordi færre lytter på radio etter rikskanalenes FM-slukking og at dette har gått utover beredskapen.

Hun fikk ikke veldig mye gehør for å gjenåpne FM, selv om flere av debattantene kom inn på at overgangen fra FM til DAB ikke har gått knirkefritt.

Forslaget ble kontant avvist av Kulturminister Trine Skei Grande, som mente at det ville bli altfor dyrt å gjenopprette NRK P1 på FM og nevnte mellom 270 og 360 millioner kroner som en mulig kostnad. Sem-Jacobsen mener at det kan koste godt under 200 millioner kroner.

Men, viktigere for kulturministeren var det at hun ikke trodde at det ville føre til noe særlig ekstra lytting og heller ikke øke beredskapen. Hun viste til at DSB har kommet fram til at DAB er et mer robust system og at dekningen for DAB er bedre enn den var på FM.

Skei Grande kom også med noen utspill som fremstår som litt merkelige for de som jobber med radio. Hun sa nemlig at det ikke er mulig å få inn FM på mobiltelefoner og at folk har kastet sine FM-radioer og derfor enten må kjøpe nye eller hente fram FM-radioene fra kjelleren. Sem-Jacobsen parerte med at de aller fleste DAB-radioer faktisk også har FM.

Interpellanten trakk også fram at den pågående NATO-øvelsen kan føre til at DAB faller ut, fordi enkelte NATO-land benytter frekvensene Norge bruker til DAB til millitært formål i sitt hjemland. Skei Grande mente dette ikke var noe problem fordi Forsvaret i Norge ikke bruker disse frekvensene og at Nkom var forberedt på at det lokalt kan bli forstyrrelser.

Morten Wold fra Frp kom med dagens klareste utsagn, da han sa at lokalradio må få fortsette på FM etter 2021. Han kritiserte Sp for å være etterpåkloke når de først stemte for FM-slukking og nå vil ha det tilbake. Han mente at FM-slukking alltid var en dårlig ide, men nå er det for sent å gå tilbake.

Sp støtter selvsagt også det at lokalradio skal få fortsette på FM, mens Trond Giske fra Ap var litt mer kryptisk i sitt debattinnlegg. Han antydet noe om at man hadde blitt misledet av den suksessfulle omleggingen til digital-TV, som tyder på at han er negativ til FM-slukkingen, men om det betyr at Ap vil gå inn for fortsatt lokalradio på FM er uklart.

Tage Pettersen fra Høyre avviste hele debatten og mente nå var på tide å se fremover og pekte på at smarthøytalere og internettbaserte løsninger var fremtiden for radio.

Når det gjelder lokalradioens fremtid sa kulturministeren bare at det vil hun komme tilbake til.

LES OGSÅ: Lave lyttertall gjorde nesten fysisk vondt

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO