FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  POLITIKK:
Ikke flertall på Stortinget for å gjenåpne FM

Sp får liten støtte fra andre partier, men flere er bekymret for radio.

Mer om DAB/FM-slukking


RADIONYTT.NO - 16.08.18 - Kyrre Dahl


Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum har varslet et konkret forslag for Stortinget om å utrede kostnadene ved en gjenåpning av FM-nettet.

Forslaget ser ut til å få liten støtte blant partiene på Stortinget, ifølge en rundspørring ABC Nyheter har foretatt. Frp er det eneste partiet som har bestemt seg for å støtte forslaget

Men, det kan bli flere. Miljøpartiet De Grønne har ikke gjort opp noen mening og vil vurdere forslaget fra Senterpartiet når det blir lagt frem. Partiet Rødt har heller ikke tatt stiling til forslaget.

Flere partier er skeptiske til prosessen med FM-slukking, men vil ikke støtte forslaget likevel. Venstre-politiker Grunde K. Almeland, medlem i familie- og kulturkomiteen, påpeker at Venstre i utgangspunktet var kritisk til beslutningen om å avvikle FM til fordel for DAB. – Men det er altfor sent å gjøre om på det nå etter at skiftet er gjennomført, sier han til ABC Nyheter.

Arbeiderpartiet sier at det ikke er noe nytt å melde om saken, noe som betyr at de neppe vil støtte et slikt forslag. Krfs Geir Jørgen Bekkevold mener det er for tidlig å snakke om å skru på igjen FM-nettet. SV mener det er på tide å se fremover.

De klareste uttalelsene kommer fra Høyre: – Å skru på FM-nettet igjen blir å rygge inn i fremtiden, sier Kristin Ørmen Johnsen (H), leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, til ABC Nyheter.

LES HELE SAKEN I ABC Nyheter

Slik det ser ut nå blir det altså neppe flertall for forslaget til Senterpartiet, som kommer etter at radiolyttingeen har vært på tidenes dårligste nivå i sommer, etter at norske rikskanaler av sine FM-sendere i fjor, som de første i verden. De aller fleste lokalradioene sender fortsatt på FM.

– Norge er eneste land som slukker FM-nettet, og det bør få oss til å tenke. Vi på Stortinget må i alle fall ta en ny runde og se på kostnadene ved igjen å ha FM-sendinger, sier Slagsvold-Vedum til Dagbladet.

Senterpartiet kom i sommer med en pressemelding der de krever at FM-nettet gjenoppstår: - De nye rekordlave lyttertallene er dramatiske. Det er presserende for både mediemangfoldet og beredskapen i landet vårt at radiolyttingen kommer seg opp på et helt annet nivå en dette. For å sikre radioens framtid er vi nødt til å skru på igjen det nasjonale FM-nettet før enda flere flykter fra radioen, sier Åslaug Sem-Jacobsen i pressemeldingen.

- At et av de mest solide massemediumene i landet vårt nå plutselig ikke benyttes av mer enn halvparten av oss, kan raskt bety at man ikke lenger ser verdien av å investere i god radioproduksjon. Og dårligere innhold vil temmelig sikkert gjøre at enda flere flykter fra radio. Dette er ikke en situasjon Senterpartiet ønsker, sier Sem-Jacobsen.

- Nå må vi politikere tørre å gjøre det som skal til. Stortingets forutsetninger om at slukkingen av FM-nettet ikke skulle ramme norsk beredskap og sikkerhet er åpenbart ikke imøtegått av regjeringen. Det var også et feilgrep å slukke det nasjonale FM-nettet før DAB var godt nok utbygd og nok mennesker ønsket å bruke det. FM-nettet må skrus på igjen! Fastslår Sem- Jacobsen.

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO