FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  RIKSRADIO - NRK:
Lager podkast om Isdalskvinnen
Historisk podkast-samarbeid mellom NRK og BBC

Mer om NRK Radio

FOTO: ØYVIND BYE SKILLE / NRK

RADIONYTT.NO - 13.03.18 - Kyrre Dahl
For første gang har BBC World Service og NRK inngått avtale om samproduksjon av en stor podkastserie, som får premiere 16. april. Den heter «Death in Ice Valley» og handler om gåten om Isdalskvinnen. Programledere er NRK-journalist Marit Higraff og BBCs dokumentarskaper Neil McCarthy.

«Death in Ice Valley» bygger på gåten om Isdalskvinnen, som ble funnet død i november 1970 utenfor Bergen. - BBC World Service har en slagkraft og et så stort publikum at det gir oss håp om å nå ut til den eller de som kan ha kjent denne kvinnen og vite hvem hun var. Vi har tro på at denne serien kan gjøre en forskjell, og kanskje kan vi endelig få svar i den gåtefulle saken, sier Marit Higraff, journalist i NRK, som har jobbet med saken i snart to år.

Liket ble funnet på et øde sted i Isdalen, i et område kalt Dødsdalen. Ingen vet hvem den døde og forbrente kvinnen er. Etterforskningen røpet blant annet at hun brukte ulike navn, og at alle merker fra klærne var fjernet.For snart halvannet år siden startet NRK parallelløpet med etterforskning og publisering i Isdalssaken. Underveis har redaksjonen blant annet fått en fullverdig DNA-profil av kvinnen og nye opplysninger fra kjemiske undersøkelser av tennene hennes som viser hvor hun mest sannsynlig kom fra.

Samarbeidet med BBC er en videreføring av NRKs langvarige prosjekt «Gåten i Isdalen», der publikum har fått følge jakten på nrk.no, radio og TV.

- BBC World Service er i ferd med å ruste kraftig opp podkasttilbudet. «Death in Ice Valley» er en serie som etterforsker en sann og oppsiktsvekkende historie, og som benytter både vitenskap og kraften i podkastformatet for å avdekke nye spor. Kan podkastlyttere være med på å finne svar? spør redaktør i BBC World Service, Jon Manel.


BBCs Neil McCarthy, NRKs Marit Higraff og forsker Kanar Alkass på Karolinska Institutet i Stockholm.

Dette håper også redaktør for Dokumentar og samfunn i NRK, Frank Gander: - Både redaksjonen og jeg er svært spent på reaksjonen i kjølvannet av publiseringen i april: Vil noen bidra med opplysninger som kan løse Isdalen-mysteriet? En hovedteori har lenge vært at svaret på hvem Isdalskvinnen var, ligger et sted i Europa. Derfor har det vært svært spennende og faglig berikende å samarbeide med BBC, sier han.

Lederen for BBC World Service, Mary Hockaday, sier: - Vi er glade for samarbeidet med NRK, der vi kan kombinere vår felles journalistiske ekspertise og dokumentarkunnskap for å utforske denne rystende og fascinerende historien videre. Det er en enorm økning i popularitet av podkastsjangeren, og «Death in Ice Valley» er bare ett eksempel på hvordan vi kan tilby vårt publikum nye historier og nye måter å lytte på.

Det er foreløpig planlagt 10 episoder, og programmene kan potensielt nå ut til 177 millioner lyttere.

In English: BBC podcast about mysterious death in Norway

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

VIL DU LYTTE TIL NRK RADIO?: HØR NRK VIA LYTTE.NO Ekstern lenke

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO