FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  POLITIKK:
Nye spørsmål om DAB til Kulturministeren
Denne gangen handler det om kostnader ved digitaliseringen

Mer om Politikk


RADIONYTT.NO - 18.12.17 - Kyrre Dahl
FM-slukkingen er gjennomført og rikskanalene har sluttet å sende på FM, men den politiske delen av digitaliseringen er på ingen måte over.

I forrige uke ble det varslet flere spørsmål til Kulturministeren om DAB og i dag kom det enda et fra stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal. Hun representerer Arbeiderpartiet fra Rogaland:

- Kan kulturministeren si hva den totale utbyggingskostnaden på DAB har blitt pr 01.12.2017 sett opp imot de kostnader en ville ha hatt med vedlikehold og oppgradering av FM nettet? Er spørsmålet Liadal stiller.

Bakgrunnen beskrives på følgende måte: - Det er et stort engasjement fremdeles blant befolkningen om DAB. Arbeiderpartiet har sammen med alle partier på Stortinget, foruten FRP vært positive til utbyggingen. Som folkevalgt er jeg opptatt av å kunne gi mest mulig informasjon og fakta i utbyggingen av en av de viktigste mediekanalene vi har, radio. Vi vet at det er aktørene selv som tar kostnaden, men indirekte er det forbrukerne som i siste ende tar regningen, skriver Liadal.

I forrige uke var det Senterpartiet og Frp som varslet kritiske spørsmål til Kulturministeren om DAB, etter avsløringer i Aftenposten:

– DAB ble tvunget igjennom mot folks ønsker. Igjen får vi bevist at overgangen var forhastet og unødvendig. Avtalen som nærmest sikrer P4 og Radio Norge reklamemonopol på riksplan, tåler ikke dagens lys. Den er sterkt kritikkverdig. Jeg forventer at kulturministeren tar saken på alvor og forklarer hva som faktisk har skjedd. Det sier Morten Wold, mediepolitisk talsmann i FrP

Bakgrunnen er avsløringene i Aftenposten om en konfidensiell avtale som har sikret P4 og Radio Norge i praksis kontroll over riksdekkende reklameradio på DAB. Avtalen gjelder til 2032.

– Det er viktig at Stortingets intensjon om eiermangfold i radiotilbudet opprettholdes. Dersom det er riktig at Norkring, P4 og Radio Norge i lengre tid har hatt en avtale som kan blokkere for andre innholdsleverandører, og departementet har visst om dette, ønsker jeg en avklaring på hva som har skjedd, sier Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen til Aftenposten.

Arbeiderpartiet tar DAB-saken opp direkte med kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), i første omgang i Stortingets spørretime. Aps mediepolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, er særlig engasjert i lokalradioenes situasjon: – Arbeiderpartiet vil bidra økonomisk, slik at lokalradioene skal kunne ta del i den digitale overgangen og bygge opp riksdekning. Dette er helt nødvendig for å sikre et større eier- og innholdsmangfold, sier han til avisa.

Hør alle NRKs kanaler på : LYTTE.NO

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO