FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Tull at "nye" kanaler har mange nye lyttere
Redaktøren kommenterer et av mantraene til DAB-tilhengerne

Mer om Kommentarer


RADIONYTT.NO - 17.12.17 - Kommentar


Stadig vekk hører vi at over en million nå hører på nye kanaler som ikke ville eksistert hadde det ikke vært for DAB. Dette er en sannhet med så store modifikasjoner at det må klassifiseres som tullprat.

Det mest tullete er selvsagt at dette blir veldig bransjespesifikt og ikke til å forstå for folk utenfor bransjen. Det det er snakk om er altså en oppdeling av kanalene som nå er tilgjengelig på DAB riks, enten fra NRK, P4-gruppen eller Bauer Media. Totalt 30 eller 31 alt etter som man regner.

Generellt kaller man NRK P1, NRK P2, NRK P3, P4 og Radio Norge for de "gamle" kanalene, mens alle andre beskrives som "nye". Det er altså den siste gruppen med 25 andre kanaler som visstnok har så imponerende vekst at de nå har nesten en tredel av lyttingen.

Ikke det at lyttertallene er feil, det er bare det at forutsetningen er tullete. Argumentet er altså at en tredel hører på kanaler som ikke ville eksistert dersom det ikke hadde vært for DAB. Problemet er at besnærende mange av disse kanalene har vært på FM, i årevis med gode lyttertall. Ja, noen har faktisk eksistert i over 20 år på FM, mens andre kanaler ikke har noe med DAB å gjøre i det hele tatt.

Kanaler som NRK Klassisk, NRK Nyheter og NRK Mpetre har vært på FM siden 1990-tallet, men går altså likevel inn i kategorien "nye" kanaler. De ble kanskje lansert som digitale kanaler, men det var altså mer enn nok plass på FM-nettet til å ha dem der også.

Så blir det enda merkeligere. For i kategorien "nye" kanaler finner vi også en rekke kanaler som startet sitt liv som helt vanlige lokalradioer, med egen FM-konsesjon. P5 har vært på lufta i alle storbyene som lokalradio i snart 10 år allerede, mens P7 Klem har eksistert så lenge på FM at jeg knapt klarer å huske når den startet. Men, "ny" er den altså likevel. P5 har forøvrig fortsatt konsesjon for å sende på FM i Østfold.

Bauer Media la ned sine lokalradioer på FM for 2 år siden, men Radio Rock var da vitterlig også en lokalradio på FM, og Kiss overtok plassen når de la ned Radio 1, som forøvrig gjenoppstår om noen uker.

NRJ er også en del av de såkalte "nye" kanalene, til tross for at NRJ har vært på lufta på FM i mange mange år i en rekke norske byer.

Tar man så vekk disse kanalene blir ikke lyttertallene på de "nye" kanalene så veldig imponerende, men det er et hederlig unntak: NRK P1+ har aldri vært annet enn en digital kanal og har meget bra lyttertall.

Denne kommentareren er skrevet av Kyrre Dahl, redaktør for radionytt.no

Si din mening på vår: Facebook-side


NYHETSBREV:

Skriv inn din epost-adresse i boksen ved siden av og få radionyhetene på epost.
FEILMELDING! På grunn av misbruk har vi måttet stoppe den automatiske innmeldingen av nyhetsbrevet. Se nedenfor for hvordan du kan melde deg på:

Send en EPOST til

nyhetsbrev krøll alfa radionytt.no

- Skriv Påmelding i tittelfeltet og vi ordner resten.
Vi beklager, vi jobber med å finne et bedre system
  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO