FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
FM slukkingen kom ikke som et sjokk
Sindre Møllerhaug kommenterer den digitale overgangen

Mer om Kommentarer

Foto: Sindre Møllerhaug

RADIONYTT.NO - 06.12.17 - Kommentar


Digital overgang har foregått i mange år. Fylkesvis fra 2008 til 2009 ble analoge tv-signaler slukket. Det irriterte mange, men tv var allmennseie og noe man investerte til og brukte mye. Dette irriterte folk seg over, men mange hadde kabel-tv eller parabol.

Mange har sagt til meg at de er irriterte på NRK som har sluttet å sende på FM. Jeg tror ikke årsaken er at de ikke har kjøpt seg DAB, men de vil ikke bruke penger på radio. Det var noe som fulgte med bilen.

Kanskje mange tvilte på at NRK skulle slukke FM, men det er deres valg å bruke tid på å irritere seg over at gamle løsninger forsvinner. Hvis de ikke vil følge utviklingen, kan de henge etter så lenge det går. Lokalradioene sender på FM i flere år til hvis de har lyst til det.

Jeg kjøpte min første DAB radio som klokkeradio i høsten 2007, bare for å prøve. Det var noe helt annet å kunne høre på alle NRK-kanalene, istedenfor bare 3 hovedkanaler. I tillegg sendte P4, P4 Bandit (som spilte rock) og Radio 2 DIGITAL som spilte store hits. Det var dekning noen steder. Storbyene hadde dekning. Bokn hadde sender som dekket Haugesund og Stavanger.

Jeg var 13 år og hadde ikke så mye penger på den tiden. LOGIC kostet 799 kroner. Med fast inntekt skulle jeg gjerne kjøpt en litt dyrere og større klokkeradio. Den ble brukt veldig mye, spesielt de første årene. Den ble kastet i 2013, da den ble sliten på knappene og høyttaleren var ikke så god lenger. Kjøpte en grei nok GRUNDIG for 899 kroner. Kunne kjøpt en mye dyrere, men den skal kun vekke meg på morgenen og da trengte jeg ikke den beste.

I 2007 begynte mange å bruke internett hjemme og stadig flere skaffet seg trådløst nett. Da kunne man være på internett i hele huset. Av nostalgi beholdt folk papiravisen, fordi de kunne bla i den. Internett var greit til nettbank. Nå brukes internett på en helt annen måte. Folk skal ha fiber med hastigheter som får alt til å gå lynraskt.

Med årene har folk sagt opp papiravisene for å spare penger. De var ikke lenger villige til å betale for noe de kunne få gratis. Før godtok folk rot med papir i huset. Nå kvitter folk seg med papiret som bare ligger og samler støv.

I en overgang kommer lokalradioene til å leve godt med å være for seg selv på FM, men når folk kjøper seg DAB og nye biler med DAB, vil de ikke tilbake til FM. Jeg vil ikke det for annet enn å spare strøm på lommeradioen. Og i teltet bruker jeg en gammel reiseradio med AM og FM som jeg ikke vil kaste. Den er 7 år gammel og bruker nesten ikke strøm fra batteriene.

Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund. Besøk gjerne hjemmesiden hans: www.sindremollerhaug.no.

Si din mening på vår: Facebook-side


NYHETSBREV:

Skriv inn din epost-adresse i boksen ved siden av og få radionyhetene på epost.
FEILMELDING! På grunn av misbruk har vi måttet stoppe den automatiske innmeldingen av nyhetsbrevet. Se nedenfor for hvordan du kan melde deg på:

Send en EPOST til

nyhetsbrev krøll alfa radionytt.no

- Skriv Påmelding i tittelfeltet og vi ordner resten.
Vi beklager, vi jobber med å finne et bedre system
  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO