FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Mange lyttere misforstår FM slukkingen
De tror blant annet at man må bruke DAB, mener Sindre Møllerhaug.

Mer om Kommentarer

Foto: Privat

RADIONYTT.NO - 29.06.17 - Kommentar


For folk virker det som DAB er noe nytt og som alle må ha for å høre på radio. Teknologien er ikke ny, ihvertfall ikke FM. Det er heller ikke noe som man må ha, selv om folk blir overbevist om det når det blir sagt på riksradioene at man må ha DAB for å høre på radio etter FM slukkingen.

Med mobilen kan man lytte til radio som før, men ute på tur bruker man gjerne mobildata, siden det er nettradio. Da vil datakvoten belastes av mobilabonnementet. DAB er gratis, men at mobilen har radio betyr ikke at den har DAB.

Heller ikke tv-dekoderen nødvendigvis, selv om de har masse radiokanaler tilgjengelig. Med parabol brukes sattelitt til å se på tv, og kan bytte til radio med fjernkontrollen.

DAB er ikke noe som alle må ha, heller ikke etter FM slukkingen. Når tv ble digitalisert i 2008 var NRK flinke til å informere mange måneder i forveien om at det gjelder de som bruker tv-antenne og fortsatt vil se tv etter tv-slukkingen, må skaffe seg en dekoder. Det har jeg ikke lagt merke til om FM slukkingen. Informasjonen virker som alle må ha DAB, uten å snakke så mye om at det går an å bruke nettradioen eller tv-en som før til å lytte til radio.

Når NRK slukker snakker folk i forveien om at FM stenges og glemmer da ut at P4, Radio Norge og lokalradioene fortsetter. Jeg lurer på om det er kjøpepress etter DAB som foregår når folk ikke følger mer med. Lytterne tror at det er bare å komme seg på DAB, men det er ganske kostbart og mange lokalradioer har FM konsesjon i områder hvor de trenger 5-6 sendere for å få god dekning. Fjellene er så mange og så høye at det samme må til på DAB, like mange sendere som de har på FM.

Markedsføringen og utbyggingen av DAB har imponert meg, selv om folk sitt inntrykk er at alt blir DAB. Jeg har i mange år ment at nettradio er framtiden, men mange steder blir nettradio hakkete som følge av dårlige linjer, dårlig mobildekning og mange brukere i de samme områdene. Fiber bygges ut og nye hytter får fiber i veggen, samtidig som det blir god 4G dekning, men der er konkurransen mer enn andre radiokanaler. YouTube er blant konkurrentene og mange andre!

Jeg møter motstand når jeg forteller dette til folk, takket være store oppslag i mediene om at FM slukkes, uten å nevne at noen av kanalene blir igjen på FM. Det er bare å gi opp, selv om de som forteller meg det de vet bruker internett hver dag og burde forstått at framtiden er på internett. Nå er FM bare nostalgi med litt knitring og for oss som har elsket radio i mange år er det fint å høre på. Jeg venter nå på at DAB også skal bli nostalgi, i denne digitale tiden med utvikling som går så fort at det er helt utrolig.

Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund. Besøk gjerne hjemmesiden hans: www.sindremollerhaug.no.

Si din mening på vår: Facebook-side


NYHETSBREV:

Skriv inn din epost-adresse i boksen ved siden av og få radionyhetene på epost.
FEILMELDING! På grunn av misbruk har vi måttet stoppe den automatiske innmeldingen av nyhetsbrevet. Se nedenfor for hvordan du kan melde deg på:

Send en EPOST til

nyhetsbrev krøll alfa radionytt.no

- Skriv Påmelding i tittelfeltet og vi ordner resten.
Vi beklager, vi jobber med å finne et bedre system
  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO