FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Ønsker nye lyttere velkommen
Arnt Gunstead fra Scansat kommenterer NRKs FM-slukking i dag på Sør- og Vestlandet.

Mer om Kommentarer

Arnt Gunstead Foto: Scansat

RADIONYTT.NO - 21.06.17 - Kommentar


21.06.2017 kl 11.11.11 slår NRK av sine FM- sendinger i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene. Fra 1933 til først på 1980-tallet var NRK alene om å drive kringkasting i Norge. Ingen andre hadde lov verken til å lage radio eller fjernsyn. De første 50 årene hadde NRK monopol - ingen andre hadde lov til å drive slik virksomhet.

Siden 80 tallet har nærradioene kommet og radiomarkedet har skutt i været. Til slutt ble det ikke lenger plass på FM-nettet og det ble til slutt valgt en digital plattform - DAB (Digital Audio Broadcast). I de siste årene har teknologien virkelig fått fart i radiomarkedet med streaming på mobil og internett og DAB har kommet med en nyere teknologi som gir enda flere kanaler, nemlig DAB+

«Midt oppi dette sitter vi» Ler Arnt Håkon Gunstead. Han er redaktør og gründer for radiokanalen Scansat Radio. En heldigital radiokanal som startet sine sendinger på satellitt allerede 1. november 2000.

«For meg har det ingen betydning om det blir FM eller DAB, jeg er der ute like vel med mine signaler på satellitt» sier Gunstead.

Men veien har vært lang og hard. «Vi visste jo ikke hva vi drev med, vi var den første i Norge som satset kun på satellitt i 2000, og det har ikke vært noen kanaler i ettertid som har klart seg» sier han. Scansat Radio begynte sendingene og vipps så dukket lytterne opp etter hvert.

«Det kan nesen virke som at lytterne har søkt etter digitale kanaler alt i 2000, at vi nå har fått DAB og streaming er ikke noe nytt for radiolyttere i Norge. De lytterne har vært der i mange år allerede. Det som er nytt er at lytterne nå ikke har en mulighet til å lytte til FM lenger og det kan være vågalt av de store aktørene. De kommer ikke til å få det like tøft som vi hadde det i begynnelsen, for nå har vi alt gått opp stien for NRK, P4 og Radio Norge!» Sier han med et smil om munnen.

Scansat Radio drives på veldedighet og ingen som arbeider for stasjonen tar ut lønn. Alle inntekter kanalen får går rett til drift av selve stasjonen. «Vi har en funksjon hos mennesker som ønsker god musikk, vi lytter til hva de har å si og vi arrangerer fester og lignende for lytterne våre. Vi er til for lytterne og vi hører på dem. Scansat har blitt en del av familien til mange mennesker, noe som en kommersiell aktør aldri vil få mulighet til - det er det som gjør oss så spesielle.» sier han, og legger ikke skjul på at næringslivet ikke glimrer med sitt fravær.

«Nei langt i fra, vi har flere reklamespoter som vi får betalt for og det hjelper på økonomien. Dette kommer jo i tillegg til inntektene vi har fra over 6000 frivillige lyttermedlemmer. Uten våre lyttere hadde vi aldri klart oss» sier han.

Arnt Håkon Gunstead skal hvert fall sitte klar bak mikrofonen og ønske nye lyttere velkommen når NRK slår av sine sendinger. «Fordelen med DAB, er jo at vi nå er i kanallisten på radioen på lik linje som alle de andre, det betyr at det er like lett å lytte til oss som NRK eller di kommersielle kanalene. Jeg tror dette blir en vinn – vinn situasjon for oss. På Scansat blir det ikke sus!» Sier Arnt, og vil ikke gå inn på hva som skjer på sendingen på slukkedatoen. «Nei, det får bli en overraskelse. Du får skru på radioen!" Scansat Radio som også går under navnet Scandinavian Satellitte Radio finner du på DAB i Oslo og Akershus, i Haugesund og Stavanger området, på Canal Digital satellitt, kabelnett som GET, Canal Digital og Altibox og selvfølgelig som internettradio på mobil og nett.

Si din mening på vår: Facebook-side


NYHETSBREV:

Skriv inn din epost-adresse i boksen ved siden av og få radionyhetene på epost.
FEILMELDING! På grunn av misbruk har vi måttet stoppe den automatiske innmeldingen av nyhetsbrevet. Se nedenfor for hvordan du kan melde deg på:

Send en EPOST til

nyhetsbrev krøll alfa radionytt.no

- Skriv Påmelding i tittelfeltet og vi ordner resten.
Vi beklager, vi jobber med å finne et bedre system
  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO