FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  LYTTERTALL:
Kraftig nedgang for P4 og Radio Norge
Men, noen digitale søsterkanaler gjør det overraskende bra!

Mer om Lyttertall


RADIONYTT.NO - 26.05.17 - Kyrre Dahl


Både P4 og Radio Norge har mistet mange lyttere det siste året. Det viser PPM-tallene som Kantar TNS lager. Men, noen av lytterne har gått til nye digitale søsterkanaler.

P4 hadde i uke 19 en daglig oppslutning på 17,5 %. Det er en av årets dårligste uker for P4, som ellers har ligget over 18 %. Verre er det at P4 på samme tid i fjor hadde en oppslutning på 21.9 %, som var omtrent snittet for våren 2016. Det betyr at P4s hovedkanal har mistet omtrent 20 % av sine lyttere på ett år.

Radio Norge hadde en oppslutning på 14,4 % i uke 19, 2016, men har gått ned til 10,7 % i samme uke i 2017. 10,7 er en av årets dårligste uker for Radio Norge, mens tallet det sammenlignes med i 2016 var en spesiellt god uke. Dermed ser det ut til at nedgangen for Radio Norge er generellt omtrent som P4, kanskje noe mindre.

Hvor har så lytterne blitt av? Nå opererer PPM-tallene også med to nye kategorier, P4 total og Bauer Media total, Disse eksisterte ikke i fjor og ser tilsynelatende oppløftende ut for begge. P4 total var i uke 19, 2017 på 26,0 % og Bauer Media total var på 15,4 %. De fleste vil se at det er noe mer enn tallene for P4 og Radio Norge i fjor.

Men, tallene kan selvsagt ikke sammenlignes direkte. For P4-gruppen kan man imidlertid se at P5 Hits har økt noe fra 3,9 % i 2016 til 4,4 % i 2017. I 2016 hadde NRJ+ en oppslutning på 3,2 %, mens NRJ ( uten + ) i 2017 har en oppslutning på 2,3 %. Men, de inneholder altså ikke helt de samme kanalene.

P6 Rock var ikke med på lyttertallene i fjor, men har nå oppslutning på 1,6 %, P7 Klem 1,2 og P8 Pop 0.7 %. Samlekategorien P4 andre klarer 2,1 %.

En kanal som har fått flere lyttere er Bauers Radio Rock, opp fra 0,8 % i fjor til 2,1 % i år. Det er mer enn dobbelt så mange lyttere på ett år. Kiss er derimot ingen suksess med 0,8 % lyttere, omtrent som i fjor. En litt overraskende suksess er Radio Topp 40 med 1,5 %, ny siden i fjor. Radio Vinyl treffer noen på 1,0 % opslutning. Radio Norge Soft og Norsk Pop har henholdsvis 0,4 og 0,6 %.

Ettersom mange av tallene ikke er direkte sammenlignbare, skal vi være forsiktig med konklusjoner, men det som er tydelig er at: 1. Hovedkanalene til P4 og Radio Norge har en klar nedgang i antall lyttere. 2. Flere og nye digitale kanaler har tatt over noen av disse lytterne. 3. Det er i hvert fall ikke flere som hører på P4 og Bauer Media totalt nå enn det var for ett år siden, mest sannsynlig er det noe færre, uten at vi kan tallfeste dette.

Tidligere har vi også sett på NRK og hva som har skjedd for statskanalen etter at FM-slukkingen begynte. Her tyder tall fra PPM-målingen til Kantar TNS på at også NRK P1 taper lyttere, men at mange av dem har begynt å høre på andre NRK-kanaler. Verre er det for NRK P3.

Se også: NRK mister ungdommen i FM-slukkingen

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO