FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  LYTTERTALL:
NRK mister ungdommen i FM-slukking
Lyttertall uke 18, 2017 - PPM-undersøkelsen

Mer om Lyttertall


RADIONYTT.NO - 10.05.17 - Kyrre Dahl


Uke 18 viste en tydelig nedgang for både NRK P1 og NRK P3, på PPM-målingene som Kantar TNS gjennomfører. For første gang i år hadde NRK P1 en daglig oppslutning på under 30 %, mer konkret 29,5 %. Dette er etter det radionytt.no erfarer det dårligste tallet NRK P1 noensinne har hatt på disse målingene, i en "vanlig" uke.

Uke 18 er den første hele uka der NRK ikke lenger er på lufta på FM i Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark og det er derfor sannsynlig at det har påvirket lyttertallene. Til sammenligning hadde NRK P1 31,5 % oppslutning i uke 17 og 32,4 % i uke 14.

Enda verre blir det sammenlignet med fjoråret. Uke 18, 2016 ga NRK P1 33,4 % oppslutning og det var til overmål en av de dårligste ukene den våren. Dermed ser det ut til at NRK P1 har mistet mer enn 10 % av sine lyttere etter FM-slukkingen, landet sett under ett. Husk at mange regioner fortsatt har NRK på FM!

NRK P3 taper også lyttere og i enda større omfang. I fjor på denne tiden hadde NRK P3 en oppslutning på 12,6 %, men nå er den bare på 9,1 %. Det utgjør et tap på rundt 30 % av lytterne til ungdomskanalen i forhold til i fjor, da alle NRKs FM-sendere var påslått. Også mP3 mister lyttere i relativt stor skala.

Hvor har så lytterne gått? Her er det noen gladmeldinger for NRK. Seniorkanalen NRK P1+ har fått adskillig flere lyttere siden i fjor, men det er ikke noen forandring fra uke 17 til 18 i år. Også P13 og NRK Klassisk har noen flere lyttere sammenlignet med i fjor, men ingen endring i forbindelse med slukkingen i indre strøk.

NRK P2 holder seg faktisk ganske bra på lyttertallene, mens de andre kanalene er litt mer avhengig av sesongen. Vår konklusjon er at lytterne NRK P1 har mistet i stor grad har spredd seg over flere NRK-kanaler, mens ungdommen tilsynelatende bare er borte for NRK.

Hovedkanalene til P4 og Radio Norge har også mistet mange lyttere sammenlignet med i fjor, men lyttertallene forteller ikke om større endringer i forhold til de to rikskanalene slo av sine FM-sendere i Trøndelag og Møre og Romsdal. I tillegg har begge de kommersielle storaktørene lansert nye kanaler, så vi kommer tilbake til en egen analyse for disse senere.

Kilde: PPM-målingen til Kantar TNS

Se også: Lyttertall uke 7, 2017

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO