FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  DIGITALRADIO:
FM-slukkingen: Hvordan gikk det?
Internasjonal oppmerksomhet og telefonstorm

Mer om DAB digitalradio

Slik så det ut da senderne ble skrudd av. Foto: radio.no

RADIONYTT.NO - 12.01.17 - Kyrre Dahl
I går var Norge sentrum for en radiohistorisk begivenhet. Som første land i verden, vil Norge i løpet av 2017 skru av FM for alle rikskanaler. De første FM-kuttene skjedde i Nordland i går og dette ble markert med et arrangement i Bodø, direktesendt på TV og med internasjonal presse og radiofolk fra hele verden tilstede.

Det startet med fanfare av blåsere fra Kringkastingsorkesteret (KORK) og det ble mer musikk med den nordnorske artisten Kristian Kristensen. Slik beskrives arrangementet i lokalavisa Avisa Nordland.

De har også notert seg at en rekke aktører fra radiobransjen var i Bodø for anledningen, blant annet radiosjef Marius Lillelien i NRK, P4-sjef Kenneth Andresen og Radio Norge-sjef Lasse Kokvik.

At rikskanalene slukket sine FM-sendere i Nordland i går er blitt skrevet om i presse verden over, og Bodø fikk til og med besøk av flere internasjonale TV-team i anledning dagen.

– Det er kommet et tv-team for Vice News, som er en HBO-kanal med base i London og som sender på HBO i USA, sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

Også et team fra den belgiske allmennkringkasteren RTBF, hadde tatt turen til Bodø. Belgia er et overraskende land i den sammenheng, for der har man ikke kommet spesiellt langt i digitaliseringen av radio. Men, et prøveprosjekt ble nylig satt i gang.

– Vi ønsker å informere om hva DAB er for noe, og at dette er en teknologi det nå satses på her i Norge. Samtidig vil vi opplyse om at DAB-radio er noe som vil komme også til Belgia, selv om det nok er noen år fram i tid, sier Lucie Dendooven til Avisa Nordland.

På den negative siden opplevde NRK en telefonstorm fra frusterte lyttere. Allerede før kl. 15.00 hadde mer enn 700 personer ringt inn til NRKs publikumsservice i forbindelse med radioproblemer. Det var altså før mange hadde kommet hjem fra jobb.

Litt mer overraskende var det at mange av telefonene kom før FM-senderne ble skrudd av i Nordland. Grunnen var at det også var en kraftig omlegging på selve DAB-nettet. Mange NRK-kanaler ble flyttet fra riksblokka til regionblokka og NRK sluttet samtidig å sende på DAB.

NRKs kanaler er nå kun tilgjengelig på DAB+. De før nevnte forandringene gjør at alle som har DAB-radio bør foreta et nytt kanalsøk. P4 og Radio Norge fortsetter på DAB, mens lokalradio generellt fortsetter å sende på FM fram til 2022. Mange lokalradioer sender også på DAB.

I sosiale medier har kritikken haglet mot FM-slukkingen de siste dagene og den ble ikke mindre i går. Mange skriver at de føler seg tvunget til å bruke penger på ny DAB-radio, andre skriver at de vil heretter bare høre på lokalradio, mens andre mener at man ikke trenger flere kanaler.

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  RADIONYTT PODCAST:
Radionytt
Hør den nyeste podcasten her
Hør her...
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO