FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Hva skjer med lokalradioene i 2017?
FM hjelper lite hvis alle har DAB

Mer om Kommentarer


RADIONYTT.NO - 22.03.16 - Sindre Møllerhaug


De fleste hører på radio i bilen. Mange har DAB, men samtidig er det mange som bruker FM etter gammel vane. De er fornøyd så lenge det kommer lyd ut høyttalerne. De sier at man bruker Spotify hvis FM slukkes. Bilen har sin begrenset levetid. Den slites ut og må etterhvert bytte ut deler for å holde ut lenger. Etter en del år kan den bare byttes ut. Hva med å prøve DAB? De som er minimalt interessert i radio kommer ikke til å velge ny bil basert på hvilken radio den er utstyrt med. Har den kun AM og FM betyr det ingenting etter FM slukking.

Jeg har spurt mange på min alder og yngre om hva radio er. Fordelene de skryter av er utdaterte. Et eksempel er at de kan si hvordan trafikken ser ut, om det er kø eller har skjedd ulykker. Det behovet oppfyller Facebook mer enn nok for min del. Venner legger ut bilder eller aviser legger det ut. Mange ganger har venner klart å legge ut hendelser i form av bilder i god tid før avisen har klart å skrive en kort artikkel om det i farten! Min bekymring er at det blir stille når jeg snakker om radio, for de andre vet ikke hva det er.

Lokalradioene får lov til å fortsette med å sende på internett, men der er konkurransen om alt mye tøffere enn før. Ikke bare andre radiokanaler, men også strømmetjenester som blant annet Netflix og HBO. Det er lettere å være en av 40 enn å være en av flere millioner andre radiokanaler + film osv. Og så havner man i en kanalliste på DAB med et begrenset antall kanaler. En fordel med sjansen for å bli hørt på.

Arbeidsplasser forsvinner og å slukke FM gjør det ikke lettere for lokalradioene som ikke klarer å komme seg over på DAB. For lytterne gjør det kanskje ikke noe, men klarer ikke lokalradioene å investere i DAB, vil det ramme mange arbeidsplasser. Ser for meg at det er jeg som stortrives med å jobbe i en lokalradio til daglig og mister jobben bare pga digitalisering av radioen. Det er knapt jobber å få ellers der jeg bor. Enten så må jeg flytta langt fra familien for å jobbe, eller ligge i sengen på NAV, fordi jeg ikke kan jobbe og tjene egne penger. Årsaken er noe som mange ikke forstår hva er lenger, en lokalradio som ikke kunne fortsette, bare på grunn av FM slukking og at det ble for dyrt å gå over til DAB.

SE OGSÅ: Besøk hos Siddis Radio

Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug. Sindre Møllerhaug driver sitt eget firma og går med flere spennende prosjekter for tiden. Besøk gjerne hjemmesiden www.sindremollerhaug.no for full oversikt over disse prosjektene. Du kan også abonnere på nyhetsbrev for å få oppdateringer om ting når det skjer.

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side


NYHETSBREV:

Skriv inn din epost-adresse i boksen ved siden av og få radionyhetene på epost.
FEILMELDING! På grunn av misbruk har vi måttet stoppe den automatiske innmeldingen av nyhetsbrevet. Se nedenfor for hvordan du kan melde deg på:

Send en EPOST til

nyhetsbrev krøll alfa radionytt.no

- Skriv Påmelding i tittelfeltet og vi ordner resten.
Vi beklager, vi jobber med å finne et bedre system
  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  RADIONYTT PODCAST:
Radionytt
Hør den nyeste podcasten her
Hør her...
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO